Hacı adayları Atatürk Havalimanı'nda kaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (11:56)   Son Mesaj: 11-07-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    11-07-2010

    Hacı adayları Atatürk Havalimanı'nda kaldı

    Hacı adayları Atatürk Havalimanı'nda kaldı


    Atatürk Havalimanı'nda, Cidde'ye gidecek yaklaşık 90 hacı adayı, pasaportlarını getirecek görevlinin sis nedeniyle İstanbul'a gelememesi Suudi Arabistan'a gidemedi.

    Alınan bilgiye göre, hac ibadetini yerine getirmek üzere gece saatlerinde Cidde'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen 90 hacı adayı, pasaportları Kayseri'de kaldığı için kutsal topraklara gönderilemedi.
    Terminalde yaklaşık 11 saattir bekleyen hacı adayları, pasaportları bulunduran kafile başkanının yoğun sis nedeniyle Kayseri'den uçağı kalkamadığı için İstanbul'a gelemediğini ve dolayısıyla Cidde'ye uçamadıklarını bildirdi.

    Atatürk Havalimanı'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri ile tartışan hacı adayları, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonunda görevli yetkililer ise pasaportları bulunduran kafile başkanının Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na inecek bir uçakla İstanbul'a geleceğini, pasaportların ulaşmasından sonra hacı adaylarını bir başka uçakla Cidde'ye göndermek için uğraş verdiklerini ifade etti.




    Hacı adayları Atatürk Havalimanı'nda kaldı Yorumları