AKP'ye karşı kadın yürüyüşü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (10:39)   Son Mesaj: 11-07-2010 (10:39)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    11-07-2010

    AKP'ye karşı kadın yürüyüşü

    AKP'ye karşı kadın yürüyüşü


    KESK, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi, Hakkâri ve İstanbul’dan eşzamanlı kadın yürüyüşü başlatıyor. Yürüyüş kolları 12 Kasım’da Ankara’da Demirtepe’de bir araya gelecek ve Başbakanlık’a yürüyecek

    Mustafa Çakır'ın haberi
    KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi, "AKP"nin erkek egemenlikli muhafazakâr, kadını hiçleştiren politikalarına karşı durmak ve Kürt meselesine dikkat çekmek" amacıyla Hakkâri ve İstanbul"dan "kadın yürüyüşü" başlatıyor.

    Yürüyüş için belirlenen güzergâhta bulunan illerde kadınlar, o illerin yaşadığı kadın sorunları ve olaylarına dikkat çekecek ve yürüyüş boyunca "kimlik, beden ve emek sömürüsüne karşı olduklarını belirterek barış sloganlarını farklı dillerde" dile getirecek.

    50 örgütten olumlu yanıt

    Yürüyüş için KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi emek, meslek ve kadın örgütleri ile siyasi partilere de çağrı yaptı. Yaklaşık elli sivil toplum örgütü ile aydın, sanatçı, yazar bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Yapılan hazırlıkların ardından yürüyüşü organize eden üç sivil toplum kuruluşu, 5 Kasım"da Ankara"da ve İstanbul"da basın açıklamaları düzenleyerek, etkinliklerini duyurup yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

    Hakkâri ve İstanbul"dan 9-10 Kasım tarihlerinde "Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum" sloganıyla yürüyüşe geçecek olan kadınlar, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman, Kocaeli, Bursa, Eskişehir"de bu illerin yaşadığı sorunlara yönelik basın açıklamaları yapacak.

    Yürüyüş kolları 12 Kasım"da Ankara"da Demirtepe"de bir araya gelecek ve Başbakanlık"a yürüyecek. İllerden getirilen dosyalar, Başbakanlık"a sunulacak. Kadınlar akşam giriş yaptıkları kentlerde meşaleli yürüyüşler düzenleyecek. Yürüyüş için hazırlanacak olan dövizler Türkçe, Kürtçe, Ermenice ile Rumca olacak.

    Güzergâh üzerindeki illerin vekillerine çağrı

    Üç sivil toplum örgütü, güzergâh üzerindeki illerin milletvekillerine kendilerini o ilde karşılaması için çağrıda da bulundu.

    - İstanbul"dan 10 Kasım"da yola çıkacak olan kadınlar, aynı gün saat 16.00"da Kocaeli"ne ulaşarak kent merkezinde açıklama yapacak.

    - Kadınlar 11 Kasım"da Bursa kent merkezinde açıklama yapacak, saat 17.30"da Eskişehir"de meşaleli yürüyüş yaparak basın toplantısı düzenleyecekler.

    - Kadınlar, 12 Kasım saat 13.00"te Ankara Demirtepe"de olacaklar.

    - Diğer yürüyüş kolu ise 9 Kasım"da Hakkâri"de açıklama yaparak yola çıkacak.

    - Kadınlar aynı gün saat 18.00"de Van"da yürüyüş yapacak.

    - 10 Kasım"da Bitlis"te kent merkezinde basın toplantısı düzenlenecek. Aynı gün saat 16.00"da Siirt"te basın toplantısı yapacak olan kadınlar, saat 18.30"da da Batman"da meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek.

    - 11 Kasım"da Diyarbakır"da adliye önünde basın açıklaması yapacak olan kadınlar, aynı gün saat 15.30"da da Şanlıurfa"da E Tipi Cezaevi önünde olacak.

    - 11 Kasım saat 18.00"de Adıyaman kent merkezinde açıklama yapacak olan kadınlar, 12 Kasım saat 13.00"te İstanbul"dan gelenlerle Ankara Demirtepe"de buluşacak.

    (Cumhuriyet)




    AKP'ye karşı kadın yürüyüşü Yorumları