Bomba yüklü araçla kanlı eylem planı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-07-2010 (10:05)   Son Mesaj: 11-07-2010 (10:05)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    11-07-2010

    Bomba yüklü araçla kanlı eylem planı

    Bomba yüklü araçla kanlı eylem planı


    Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 90 kilogram el yapımı plastik patlayıcı yerleştirilen araçla yakalanan ''Doktor Orhan'' kod adlı terör örgütü PKK üyesi Hüseyin B. hakkında 16 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 41 yıla kadar hapis cezası istendi.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 5 Ağustos 2010'da Ergani'de trafik kontrolü yapan ekiplerin Ergani-Elazığ karayolunda arızalandığı için bekleyen otomobilin sürücüsünden şüphelenerek Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine haber verdiği belirtildi.
    Ekiplerin takip ettiği aracın plakasının sahte olduğu belirlenince sürücü ve yanındaki kişinin gözaltına alındığı, terör örgütü PKK üyesi ''Doktor Orhan'' kod adlı Hüseyin B'nin bu sırada güvenlik güçlerine ''Bana bir iyilik yapın, kafama sıkın, beni öldürün'' dediğine yer verilen iddianamede, araçta 90 kilogram ağırlığında el yapımı plastik patlayıcı bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

    İddianamede, Hüseyin B'nin bomba yüklü araçla metropollerde eylem yapmayı amaçladığı kaydedildi.

    Hüseyin B'nin emniyet, savcılık ve sorgu hakimliğinde susma hakkını kullanması nedeniyle örgütsel geçmişiyle ilgili bilgi edinilemediği ifade edilen iddianamede, terör örgütünden kaçarak teslim olan örgüt üyelerinin söz konusu kişiyi teşhis ettiği belirtildi.

    -İKİ KARAKOLA SALDIRI-

    İddianamede, Hüseyin B'nin, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakolu'na 19 Kasım 2008'de tenteli ve kum torbalarıyla takviye edilmiş araçla düzenlenen saldırıda aracı kullanan kişi olduğu bildirildi. Bu saldırıda jandarma çavuş İsmail Uygun ile jandarma er Fevzi Güngör şehit olmuş, 10 asker yaralanmıştı. Saldırıda kullanılan araçta 5 kilogram TNT, çok sayıda el bombası ve 7 adet RPG­7 roketi ele geçirilmişti. İddianamede, 26 Ekim 2009'da Bingöl'ün Yedisu ilçesi Şeytandağları kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve terör örgütü üyelerine ait olduğu bildirilen diz üstü bilgisayarda, Kayacık Jandarma Karakolu'na saldırı eylemine katılan örgüt mensuplarının birbirleriyle vedalaşıp saldırıda kullanılan araca bindiklerini gösteren görüntülerin bulunduğu kaydedildi.

    Terör örgütü üyesi Hüseyin B'nin, 21 Haziran 2010'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bağdere Jandarma Karakolu'na düzenlenen, 1 askerin şehit olduğu, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırıda da yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

    İddianamede, örgüt üyesi Hüseyin B. hakkında TCK'nın ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma'', ''örgüt faaliyeti kapsamında kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme'', ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma'', ''kamu malına zarar verme'', ''ruhsatsız silah'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 16 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 41 yıla kadar hapis cezası istendi.




    Bomba yüklü araçla kanlı eylem planı Yorumları