Marmara Bölgesinde yoğun sis azaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (09:54)   Son Mesaj: 11-07-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    11-07-2010

    Marmara Bölgesinde yoğun sis azaldı

    Marmara Bölgesinde yoğun sis azaldı


    Marmara bölgesi Edirne'den Kocaeli'ne dek yoğun sisin etkisi altında. İstanbul'un da pek çok semtini etkileyen sis nedeniyle, kocaeli ve çanakkale'nin pek çok yerinde ulaşım gece boyu güçlükle sağlandı.

    İstanbul'da yoğun sis sabah güneşin doğmasından sonra biraz hafiflerken yer yer sis yoğunluğu devam ediyor.
    İSTANBUL'DA HAVA ULAŞIMI NORMALE DÖNDÜ

    İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı, sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

    Alınan bilgiye göre, sisin yoğunluğunu artırması üzerine dün gece yarısından itibaren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından yapılamayan uçak iniş kalkışları, sabah 07.00'den itibaren sisin etkisini kaybetmesiyle normale döndü.

    Görüş mesafesinin şu an 1500-2000 metre olduğu havalimanında, saat 10.00'dan itibaren sisin tamamen etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi.

    Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında yoğun sis nedeniyle dünden bu yana yaklaşık 60 seferin iptal edildiği ve bazı uçakların Atatürk Havalimanı ve çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.

    Bu arada, Atatürk Havalimanında da sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

    Çanakkale'de yoğun sis etkisini azalttı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün gece yoğunlaşan sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan Çanakkale Boğazı, sisin etkisini azaltmasının ardından gemi geçişlerine yeniden açıldı.

    Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri de yeniden başladı.

    Edirne'de sis nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü.

    AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 8 derece olarak ölçüldüğü kentte, sabah saatlerinde etkili olan sis hayatı olumsuz etkiliyor.

    Görüş mesafesinin yer yer 100 metrenin altına kadar düştüğünü belirten yetkililer, sisin öğle saatlerine doğru etkisini kaybedeceğini bildirdi.

    (aa)




    Marmara Bölgesinde yoğun sis azaldı Yorumları