Zorunlu din dersine karşı gece eylemi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (08:58)   Son Mesaj: 11-07-2010 (08:58)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    11-07-2010

    Zorunlu din dersine karşı gece eylemi

    Zorunlu din dersine karşı gece eylemi


    İstanbul'un Anadolu yakasında toplanan Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için eylemlerini gece boyunca da sürdürdü.

    Yurt genelinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısı ile Kadıköy'de bir araya gelen yüzlerce alevi, dün öğle saatlerinde Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerinde toplanmıştı. Bazı siyasi partilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kalabalık grup, zorunlu din dersinin yürürlükten kaldırılması için eylemlerini gece boyunca da sürdürdü. Battaniye ve yorganları ile oturan ve zaman zaman yaktıkları ateş etrafında türkü söyleyip halay çeken grup, eylemlerin devam edeceğini duyurdu.
    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Can, zorunlu din derslerinin kaldırılmasına dikkat çekmek için eylem yaptıklarını kaydederek, demokratik parti ve kurum temsilcileri ile bunu başaracaklarını söyledi.

    Etkinlik kapsamında saz çalarak şarkılar söyleyen mahalli sanatçılar ile halay çeken grubun, bugün öğlen saatlerine dek eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.

    (İHA)




    Zorunlu din dersine karşı gece eylemi Yorumları