En güzel inek için yarıştılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-06-2010 (21:56)   Son Mesaj: 11-06-2010 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 977  

    11-06-2010

    En güzel inek için yarıştılar

    En güzel inek için yarıştılar


    Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği yarışmada 28 adet Holstain ırkı inek, laktasyon ve meme kategorilerinde yarıştı.

    Bu yıl 3.'sü düzenlenen Ziraat Bankası ve SNS Fuarcılık başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların katkı sağladığı Damızlık İnek Yarışması ilginç görüntülere sahne oldu. Fuar Merkezi yanındaki dev çadırda yapılan yarışmayı Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Gülhan, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Halil Tokoğlu, Manisa Tarın İl Müdürü Ömer Çelik, OSB Başkanı Sait Türek, Manisa Ticaret
    Borsası Başkanı Arif Koşar, çevre illerden birlik başkanları ve çok sayıda davetli izledi.

    Sunuculuğunu yerel sanatçı Hüsamettin Edebali'nin yaptığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, sektörün sorunlarına dikkat çekti. Başkan Kırlıoğlu, "Bir takım fırsatçı kesimler tarafından kırmızı et perakende satış fiyatlarında meydana getirilen artışların, haksız bir şekilde üretici kesiminden kaynaklandığı şeklinde haberlerle kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Adı geçen kesimler bir taraftan perakende fiyatlarına müdahale ederek rant

    elde etmeye çalışırken, bir taraftan ortaya koydukları olumsuz hava ile biz yetiştiricileri üretimden soğutmaya çalışmakta, bu sayede kaostan rant elde etmek istemektedirler. Söz konusu kişiler bu oyunu son dönemde kırmızı et ve süt sektörü üzerinde de uygulama hevesi ve gayreti içerisindedirler. Yetiştirici kesimi olarak, telaffuz edilen fiyatları kabul etmediğimizi başta ilgili kesimler olmak üzere tüm kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Yani etteki artışın adresi üreticiler değildir" dedi.

    Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Halil Tokoğlu da, Türkiye'nin ithal hayvana ihtiyacı olmadığını, Türkiye'ye dışarıdan girecek her hayvanın üreticilere zarar vereceğini savundu.

    Konuşmaların ardından sigorta kapsamında Tarsim'den tazminat kazanan üreticilere çekleri verildi. Başkan Ahmet Kırlıoğlu da davetli protokol üyelerine inek maketi ve plaket hediye etti.

    Yarışma öncesinde farklı ırklardan çeşitli inekler ve bin 200 kilo ağırlığındaki boğa izleyicilere gösterildi.

    Daha sonra gezelen yarışmada Türk ırkı olan Anadolu Alacası da büyük ilgi gördü. 1. doğumunu gerçekleştirmiş inekler 1. Laktasyon kategorisinde podyuma çıktı. İzleyicilerin büyük ilgiyle izlediği inekler kalabalık nedeniyle zaman zaman sahiplerine zor anlar yaşattı. Yapılan değerlendirmede 1. Laktasyonda yarışan 14 inek arasında Alaşehir'den İbrahim Ulutaş'a ait Nehir isimli inek birinci oldu. Semih Aktarer'in Eda isimli inek ikinci, Gördes'ten İsmail Peker'in Zara isimli ineği de 3. oldu. 2. doğumunu yapmış ineklerin yer aldığı 2. Laktasyon kategorisinde ise Kula'dan Talha Aydın'ın Balkız isimli ineği birinci, Gördes'ten Musa Zeybek'in ineği Şule ikinci, Beril 169 isimli Mustafa Köksaldı'ya ait inek de üçüncü oldu. Yarışmada birde meme şampiyonu seçildi. Bu kategoride de 1. Laktasyonun birincisi Nehir isimli inek aynı zamanda meme şampiyonu oldu. Yarışmada dereceye giren ineklerin sahiplerine hediyeler ve kupaları protokol üyeleri tarafında verildi.

    Yarışma sonunda gösteri yapan buzağılar da büyük ilgi gördü.




    En güzel inek için yarıştılar Yorumları