Bakan Yazıcı'dan CHP'ye proje üret çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-06-2010 (20:57)   Son Mesaj: 11-06-2010 (20:57)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    11-06-2010

    Bakan Yazıcı'dan CHP'ye proje üret çağrısı

    Bakan Yazıcı'dan CHP'ye proje üret çağrısı


    Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Biz isteriz ki kısa zamanda didişmelerini, iç çekişmelerini sona erdirir üretime başlarlar. Biz isteriz ki bizimle yarışacak birileri olsun." dedi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP'deki iç çekişmenin Türk siyaseti açısından üzüntü verici olduğunu söyledi. Yazıcı, "Biz isteriz ki kısa zamanda didişmelerini, iç çekişmelerini sona erdirir üretime başlarlar. Biz isteriz ki bizimle yarışacak birileri olsun." dedi.
    Yazıcı, Edirne ve Uzunköprü'deki programlarının ardından beraberinde AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Edirne Valisi Gökhan Sözen, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç ile birlikte İpsala'ya gelen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sınır kapısında incelemelerde bulundu.

    Hayati Yazıcı, İpsala Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, İpsala ve Gürbulak Sınır Kapılarının yap-işlet-devret modeliyle yapılan ilk kapılar olduğunu belirterek, "Gördüğüm Kadarıyla İpsala Kapısı son derece temiz ve hizmet seri şekilde verilen modern bir kapı. Kapıdaki kontrol noktalarını mümkün olduğunca askeriye indirdik." dedi.

    Gümrüklerle ilgili yeni tasarlanan düzenlemelerle ilgili de bilgi aktaran Yazıcı, şunları söyledi: "Gümrüklerle ilgili yeni bir teşkilat kanunu hazırladık. Bakanlar Kurulundan imzadan çıktı. 2011 yılının ilk aylarında komisyonlarda ele alınacak ilk tasarılardan bir tanesi. Bu kanunla yeni getirilecek düzenlemeler var. Bir tanesi Gümrüklerimize 5 bin kadro alacağız. Gümrüklerde eksik olan kadrolarımızı yenileyeceğiz. Bu kanun çerçevesinde diğer önemli değişiklik Gümrüklerde ikili yapı var. Gümrük Müdürlükleri, Gümrük Baş Müdürlükleri ve Gümrük Muhafaza Müdürlükleri ve Muhafaza Baş Müdürlükleri olarak yapılanıyor. Bazı Baş Müdürlükleri kapatacağız. İşte Gümrük Müdürlükleri ile Gümrük Muhafaza Müdürlüklerini birleştireceğiz. Böylece işlem bilgi akışını daha hızlı hale getireceğiz, hemde beceri kaynağımızı daha derin şekilde konuşlandırmış olacağız. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyeti ve ülkede üretilen kaynağın dış pazarlamasında süratli verimliliği sağlamak. Tüccarımızın rekabetine şansına gücüne katkı vermek."

    YAZICI: BİZİMLE YARIŞACAK BİRİLERİ OLSUN İSTİYORUZ

    Basın mensuplarının sorusu üzerine CHP'de son günlerde yaşanan olaylar hakkında konuşan Bakan Hayati Yazıcı, Türk siyaseti açısından üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Biz isteriz ki, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan siyasi partilerimizin, ana muhalefet partisinin isteriz ki proje üretsinler, projeleriyle Türkiye'nin sorunlarına ne şekilde çözüm sağlayacaklar katkıda bulunacaklar onu ortaya koysunlar. Kısa zamanda didişmelerini, iç çekişmelerini sona erdirir üretime başlarlar. Yarışa girerler yoksa kendileriyle yarışacaklar. Bu da bizim açımızdan çok iyi değil. Biz isteriz ki bizimle yarışacak birileri olsun." diye konuştu.

    Devlet Bakanı Yazıcı, Türk-Yunan Sınırına giderek burada incelemelerde bulundu. Türk Askerinin hatırını soran Yazıcı, İpsala Sınır Kapısının karşısındaki Yunanistan Sınır Kapısı yetkilileri ile kısa bir konuşma yaptı. Yazıcı, Gümrük yetkililerinden gümrükle ilgili bilgiler aldıktan sonra İpsala Sınır Kapısından ayrıldı.




    Bakan Yazıcı'dan CHP'ye proje üret çağrısı Yorumları