TÜGİK'ten cari açık ve büyüme uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (16:19)   Son Mesaj: 11-06-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    11-06-2010

    TÜGİK'ten cari açık ve büyüme uyarısı

    TÜGİK'ten cari açık ve büyüme uyarısı


    Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türk ekonomisinin yumuşak karnının cari açık olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

    Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türk ekonomisinin yumuşak karnının cari açık olduğunu belirterek, cari açıkla mücadele ederken, büyüme hedefinden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.
    TÜGİK'in 6. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, konfederasyona bağlı derneklerin başkanlarının katılımıyla, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Antalya Buluşması düzenlendi.

    Genel Başkan Erkan Güral, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, TÜGİK'in 77 dernek ve yaklaşık 9 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük genç işadamı kuruluşu olduğunu belirterek, ''Bundan çok daha değerli ve önemli olan ise TÜGİK, Türkiye'nin toplamıdır, Türkiye'nin kendisidir, Türkiye'nin vicdanıdır'' dedi.

    TÜGİK'in, Türk ekonomisinin iyiye giden genel görünümü paralelinde ve üyelerinin gayretleriyle 2010 yılı sonuna kadar 26 bin kişiye istihdam sağlama hedefini ortaya koyduğunu hatırlatan Güral, ''Beklentimiz ve hedefimiz 26 bin kişiye istihdam sağlamaktı. 2010 yılı sonuna kadar hedeflediğimiz 26 bin kişilik istihdamın üstüne çıktık'' dedi.

    Gerçekleştirdikleri bu hedeflere ve çabalarına karşın bazı kesimlerin haksız eleştirilerine maruz kaldıklarını ifade eden Güral, şöyle konuştu:

    ''Bizi haksız şekilde eleştirenler hayatları boyunca ellerini taşın altına koymamış, millete tepeden bakmış, idare-i maslahata alınmış kişilerdi. Sayın Başbakanımızın, işsizlik konusunda yapmış olduğu olduğu çağrıya, 'aslı yok yaylasında bin 500 koyun otlatarak' değil, istihdama katkıda bulunarak cevap verdik. Vicdan memleketin sorunlarına baş koymaktır. Türk iş dünyası, Türk girişimcisi, Türk sermayesi, günübirlik çekişmelere, kısır tartışmalara ve ayak oyunlarına mahkum değildir. Mahkum olmayacaktır.''

    İş dünyasında yeni bakış açıları ve vizyonun önemini dile getiren Güral, ''Dünyanın küçüldüğü, ticaretin sınır tanımadığı, girişimin önündeki engellerin kalktığı bir çağda, Türkiye'nin işadamları, vizyonunu geniş tutmak zorundadır.

    İş dünyasını temsil eden kurumlar artık 'küçük olsun, benim olsun' bakışıyla bir yere varılamayacağını, bürokratik bir bakışla iş dünyasının yönetilemeyeceğini görmelidirler'' diye konuştu.

    CARİ AÇIK

    TÜGİK olarak Türk ekonomisin gelişimini yakından takip ettiklerini, Türk ekonomisinin performansının gelecek adına kendilerini umutlandırdığını anlatan Güral, ''Türkiye, gösterdiği ekonomik performansıyla dünyanın, yıldızı parlayan ekonomisidir'' dedi.

    Cari açık ve KOBİ'lerle ilgili sorunları ve genç işadamlarını taleplerini dile getiren TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, şunları söyledi:

    ''Bugün Türk ekonomisinin yumuşak karnı cari açıktır. Cari açıkla mücadele ederken, büyüme politikasından vazgeçilmemelidir. İhracata yönelik yapısal tedbirlere ve istikrarlı sanayi politikalarına ağır verilmelidir.

    Girişimciliğin ilk basamağı olan KOBİ'lerin üzerindeki mali yüklerin mutlaka gözden geçirilmesi, azaltılması gerekmektedir. Organize Sanayi Bölgelerinin, Türkiye'nin her yerinde kurulması için azami gayret gösterilmelidir.

    Türkiye'nin geleceğinin anahtarı güçlü demokrasi ve güçlü ekonomidir. Güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye, bütün işadamlarımızın ve iş dünyası kuruluşlarımızın ortak vizyonu olmalıdır.

    Bizler, güçlü demokrasi ve güçlü ekonomi için atılan bütün adımları sonuna kadar destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.''

    Güral, TÜGİK olarak, bölgelerde toplantılar düzenleyerek bölgesel ve sektörel sorunları yerinde tespit ettiklerini dile getirerek, sorunları ve taleplerini her platformda ilgililere ilettiklerini anlattı.

    Toplantının basına kapalı bölümünde de, konfederasyon ve bağlı derneklerin örgütlenme ve çalışmalarına ilişkin konuların ele alındığı belirtildi.




    TÜGİK'ten cari açık ve büyüme uyarısı Yorumları