BBP: Ayasofya Kurban Bayramı namazına açılsın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (16:19)   Son Mesaj: 11-06-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    11-06-2010

    BBP: Ayasofya Kurban Bayramı namazına açılsın

    BBP: Ayasofya Kurban Bayramı namazına açılsın


    Ayasofya Müzesi önünde toplanan bir grup BBP üyesi Ayasofya'nın Kurban Bayramı namazı için ibadete açılmasını istedi.

    BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, bir grup partili ile Ayasofya Müzesi önünde yaptığı basın açıklamasında, dünya üzerindeki her türlü inanca saygı gösterdiklerini ifade ederek, Türkiye'de yaşayan tüm gayrimüslim vatandaşlara ibadetlerini özgürce yapabilmeleri için destek verdiklerini belirtti.
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın uygulamalarına karşı yaptıkları eylemlerin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını kaydeden Karacan, ''Niyetimiz, kesinlikle ülkemizde ve ülkemiz dışında yaşayan Hristiyan inancına mensup insanları ve onların ibadet ve itikatlarını ve ibadet yerlerini eleştirmek değil. Bizim asıl niyetimiz, siyaseten oynanan bazı oyunlara milletimizin dikkatini çekmektir'' dedi.

    Karacan, tarihi Sümela Manastırı'nda ayin yapılmasına izin verilmesinin ardından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan Ayasofya'da da bayram namazı kılınması için talepte bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Biz bu müracaatımızı Anayasa'nın 2. maddesinde vurgulanan ve devletin nitelikleri arasında sayılan laiklik ilkesinden hareketle yaptık. Laik devletin her türlü inanca eşit mesafede olması gerektiğinden, ülkemizde yaşayan Hristiyan Ortodokslar'a gösterilen hoşgörü ve toleransın bir benzerinin de Müslüman Türkler'e gösterilmesi gerektiğini belirttik.

    Yani hukuken de anayasamıza dayandırdık. Fakat bırakın başkalarına gösterilen hoşgörü ve toleransın Müslüman Türk milletine gösterilmesini, yapmış olduğumuz müracaat kale alınmamış, menfi veya müspet iki satır cevap dahi verilmemiştir.''




    BBP: Ayasofya Kurban Bayramı namazına açılsın Yorumları