Şener'e göre tarihin en başarısız iktidarı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-06-2010 (15:38)   Son Mesaj: 11-06-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    11-06-2010

    Şener'e göre tarihin en başarısız iktidarı

    Şener'e göre tarihin en başarısız iktidarı


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye Partisi'nin Türk siyasetinin tarzını değiştirmek için kurulduğunu belirtti ve Türkiye tarihinin en başarısız iktidarını açıkladı.

    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Meclis'te temsil edilen partilerin sorunları çözmek yerine ayrışmaları derinleştirdiğini savunarak, ''Bu ülkede eğer şiddet, kavga varsa Başbakan ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının üslubundandır'' dedi.
    Partisinin Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) salonunda düzenlenen 5. bölge toplantısına katılan Şener, yaptığı konuşmada, iktidarın ülke sorunlarını çözmek yerine artmasına neden olduğunu ileri sürdü.

    Şener, Türkiye'de işsizlik ve güvenlik sorunu olduğunu belirterek, ülkedeki bu tür sorunların çözümü yerine iktidar partisi ile muhalefet partilerinin birbiriyle kavga ettiğini söyledi.

    Türkiye Partisi'nin Türk siyasetinin tarzını değiştirmek için kurulduğunu vurgulayan Şener, şunları kaydetti:

    ''Türkiye'de siyaset, yanlışlarıyla vatandaşı, sorunlarıyla da ülkeyi yoruyor. İktidar ve muhalefet sorunları çözmek ve barış için bir araya gelmiyor. Bakın Meclisteki partiler, 'başörtüsü sorununu çözelim' diyor. Ama hepsi bu konuda kavga ediyor. Siyaset samimiyet işidir, hizmet etme yeridir. Ancak Meclisteki partiler sadece konuşuyor, sorunu çözmüyor. İşte bu da samimiyetsizliktir. 'Başörtüsü', 'demokratik açılım' diyorsunuz, konuyu konuşmuyor, ortada bırakıyorsunuz. Hatta ayrışmaları derinleştiriyorsunuz. Bundan dolayı bu iktidar Türkiye tarihinin en başarısız iktidarıdır. Medya da Başbakanı mutlu etmek için haber yapıyor. Ama 73 milyon insanı düşünen yok. Bu ülkede eğer şiddet, kavga varsa Başbakan ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının üslubundandır.''

    Partisinin vizyonunu da anlatan Şener, partililerden 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimleri için özveriyle çalışmalarını istedi.




    Şener'e göre tarihin en başarısız iktidarı Yorumları