Denizli'de suçluları halk enseleyecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (15:06)   Son Mesaj: 11-06-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    11-06-2010

    Denizli'de suçluları halk enseleyecek

    Denizli'de suçluları halk enseleyecek


    Denizli Emniyet Müdürlüğü, medya-vatandaş desteğiyle suçluları kısa sürede yakalamak için ''Çember'' adı verilen bir proje uygulamaya koydu.

    Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzur ve güven ortamının çok daha ileriye çekilebilmesi adına birtakım projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
    Suçluların yakalanması için hayata geçirilen projelerden en önemlilerinden bir tanesinin, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından takip edilen 'Çember' adlı projesi olduğunu belirten Çınar, ''Bu projeyle amacımız henüz işlenmekte olan veya işlenmiş olan bir suçun failinin yakalanmasında basın aracıyla halk desteğini almak'' dedi.

    Çınar, fail ya da faillerin eşkal bilgileri varsa, araç bilgileri varsa, tüm bu bu bilgilerin kentte yayın yapan radyo kuruluşları veya TV kanallarına bildirileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

    ''O an radyoyu veya TV'yi izleyen vatandaşlarımızı bu suçluyla ilgili hem bilgilendirip hem de failin eşkalini vermek suretiyle vatandaşımızın desteğini almaya çalışıyoruz. Bu projenin tatbikatını yaptık, son derece başarılıydı ve etkili oldu. Radyodan geçen duyurunun ardından hemen 2 vatandaşımız bizim tespit ettiğimiz eşkal ve araçla ilgili ihbarda bulundular. Arkadaşlarımız da o şahısları yakaladılar.''

    Atilla Çımar, bundan sonra yapılacak projelerde de toplum destekli çalışacaklarını vurguladı.




    Denizli'de suçluları halk enseleyecek Yorumları