Kapadokya'dan erken rezervasyon uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (13:22)   Son Mesaj: 11-06-2010 (13:22)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    11-06-2010

    Kapadokya'dan erken rezervasyon uyarısı

    Kapadokya'dan erken rezervasyon uyarısı


    Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, Kurban Bayramı tatilini Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da değerlendirmek isteyen tatilcilere erken rezervasyon uyarısında bulundu.

    AA muhabirine açıklama yapan Demir, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini Kapadokya'da değerlendirmeyi planlayan yerli turistlerin, bölgedeki yabancı turist yoğunluğu nedeniyle, erken rezervasyon yaptırmaları gerektiğini bildirdi.
    Kapadokya'daki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının bayram öncesi yüzde 100'lerde seyrettiğini belirten Demir, Kurban Bayramı tatilini Kapadokya'da değerlendirmek isteyen ancak erken rezervasyon yaptırmayan tatilcilerin, konaklama konusunda sorun yaşayabileceklerine dikkati çekti.

    Rezervasyon ve satışların devam ettiğini ifade eden Demir, ''Bölgede eylül-;ekim döneminde başlayan yabancı turist yoğunluğu devam ediyor.

    Bölgemizde şu anda dünyanın dört bir yanından turist var. Önümüzde de 9 günlük Kurban Bayramı tatili var. Yabancı turist hareketliliği Kurban Bayramı'nda da devam edecek.

    Bu nedenle Kurban Bayramı tatillerini bölgemizde geçirmeyi düşünen yerli konuklarımıza, konaklama sorunu yaşamamaları için erken rezervasyon için acenteleri ile görüşmelerini tavsiye ediyoruz'' dedi.

    Bölgeye yılda ortalama 2 milyon yerli ve yabancı turist geldiğini ve bölgenin yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli olduğunu anımsatan Demir, Kapadokya'nın bayrama dolu gireceğini dile getirdi.

    Demir, sonbahara da rastlaması nedeniyle yurt içinde Kurban Bayramı tatili için tercih edilebilecek en ideal bölgenin Kapadokya olduğunu vurguladı.

    Tatilcileri Kapadokya'ya davet eden Demir, Kapadokya'nın sadece peri bacaları, kiliseleri, yer altı şehirleri ile gezilecek bir yer olmadığını, aynı zamanda doğa yürüyüşleri, binicilik, el sanatları, balon turları, atlı ve yaya safarileri gibi birçok alternatif etkinliğin de yapıldığı tatil yöresi olduğunu kaydetti.




    Kapadokya'dan erken rezervasyon uyarısı Yorumları