TESK Başkanından ehil kasap uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-06-2010 (11:19)   Son Mesaj: 11-06-2010 (11:19)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-06-2010

    TESK Başkanından ehil kasap uyarısı

    TESK Başkanından ehil kasap uyarısı


    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramında istenmeyen olayların yaşanmaması için kurban kesim yerlerinde ehil kasapların bulundurulması gerektiğini bildirdi.

    Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde Kurban Bayramlarında her yıl yaklaşık 1 milyon 750 bin küçük ve büyükbaş hayvanın kesildiğini kaydetti.
    TESK Başkanı, eskiden isteyen istediği yerde kurban kestiği için çirkin görüntüler oluştuğunu, fakat özellikle son yıllarda yerel yönetimler tarafından oluşturulan kesim merkezleri sayesinde çirkin görüntülerin eskisi kadar yaşanmadığını kaydetti.

    Kurban kesiminin acemi kasaplara yaptırılmaması gerektiğini de belirten Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti:

    ''Oluşturulan kurban kesim merkezlerinde mutlaka tecrübeli kasapların bulundurulması gerekir. En önemlisi Et Balık Kurumuna ait hayvan kesim merkezlerinde de vatandaşa kurban kesim hizmeti verilmelidir.

    Aksi halde kesilen 1 milyon 750 bin kurbanın derisi ve diğer organları başta ayakkabı sanayisi olmak üzere birçok alanda kullanılamaz hale geliyor. Bu da milli ekonomimize büyük zarar veriyor.''




    TESK Başkanından ehil kasap uyarısı Yorumları