700 yıllık tersane lokanta oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-05-2010 (23:54)   Son Mesaj: 11-05-2010 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    11-05-2010

    700 yıllık tersane lokanta oldu

    700 yıllık tersane lokanta oldu


    Trabzon'da 14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir dönem cephanelik olarak kullanılan tarihi kule, restoran ve kafe olarak hizmete girdi.

    Yenicuma Mahallesi'ndeki tarihi cephanelik, Trabzonlu 5 işadamı tarafından 1 yıl süren yoğun çalışma sonucu tamamlanarak "Cephanelik Restoran ve Kafe" olarak turizm işletmesi haline getirildi.
    İşletme sahiplerinden iş adamı Ahmet Sarı, restorasyon çalışmalarının ardından mekanın kafe ve restoran olarak müşterilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

    Sarı, "1918 yılında Rus işgali sırasında büyük bir patlamayla tahrip olan bu binanın geçmişteki kullanım maksadı isminden de anlaşıldığı gibi cephanelikti ve 1887 yılında Sultan Abdülhamit Han tarafından Sultan Fatih'ten kalma bir yapının yerine inşa edildiği bilinmektedir. Ayrıca 1300 yıllara kadar uzanan ve imparatoriçe İrene tarafından toplantı maksatlı bir mekan olmasından söz edilmektedir. Tasarım aşamasında tarihi konuma hiç dokunulmadan, tamamlayıcı unsurlardan istifade edilerek çalışma yapılmasına özen gösterilmiştir. Tesissimizin açılış aşamasına gelene kadar isimsiz bir çok fedakar insanların katkılarından istifade edilmiştir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu komplike tesis aynı zamanda bin kişiye gün içinde yeni bir yaşam tarzı sunabilecek kapasiteye sahip hale getirilmiştir. Gerek hemşerilerimizin gerekse Trabzon'u turistik seyahatler için tercih etmiş olan misafirlerimizin kentimizin güzellikleriyle buluşmasına vesile olacaktır. Tesisimizin günlük restoran ve kafe hizmetlerinin yanında, sahip olduğu imkanlarla her türlü organizasyona da hizmet verecektir" dedi.

    AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan da, tarihi Sümela Manastırı'nın restorasyon çalışmasının devlet tarafından, buradakinin ise özel sektör tarafından yapıldığına dikkat çekerken ikisi arasında çok büyük farkların bulunduğunu söyledi.

    Vali Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanvekili Ergin Aydın da, turizmin önemine işaret ederek tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından "Cephanelik Restoran Kafe" yapılan duanın ardından hizmete açıldı.

    İHA




    700 yıllık tersane lokanta oldu Yorumları