CHP'li vekillerin diliyle merhum Ecevit   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-05-2010 (19:56)   Son Mesaj: 11-05-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    11-05-2010

    CHP'li vekillerin diliyle merhum Ecevit

    CHP'li vekillerin diliyle merhum Ecevit


    Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 4'üncü yılında 1980 öncesi genel başkanlığını yürüttüğü CHP'de törenle anıldı. Rahşan Ecevit'in onur konuğu olduğu törende CHP'li vekiller Ecevit'i böyle anlattı.

    Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in onur konuğu olduğu anma törenine çok sayıda partili katıldı.
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasının ardından, Gazeteci-Yazar Fikret Bila'nın yönettiği, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ankara Milletvekilleri Hakkı Suha Okay ile Emrehan Halıcı'nın konuşmacı olarak katıldığı programa geçildi.

    Bila'nın ''Salonda Ecevit havası var'' diyerek, tek tek söz verdiği konuşmacılardan Anadol, konuşma metni hazırlamadan geldiğini ve Ecevit'le ilgili anılarını anlatacağını söyledi.

    Hukuk fakültesi öğrencisi olduğu dönemlerde Ecevit'le tanıştığını ifade eden Anadol, Türk siyasetinin zor günlerinde Ecevit'in darbelere karşı çıktığını ve her zaman demokrasiyi savunduğunu bildirdi.

    Hakkı Suha Okay da Bülent Ecevit'in, CHP'nin unutulmaz genel başkanlarından biri olduğunu belirterek, bir hukukçu kimliği ile 12 Eylül sonrası Ecevit'in avukatlığını yaptığını anlattı.

    Okay, ''Ecevit'in avukatlığını yaptığım süre içeresinde hep davalı vekili oldum, hiç davacı vekili olmadım. Çünkü sayın Ecevit ne gazetecilere ne de siyasetçilere yazılarından, sözlerinden ötürü dava açmış bir kişi değildi'' dedi.

    Okay, Ecevit'in Türkçe'ye verdiği önem nedeniyle 12 Eylül sonrası yargılandığı mahkemelerde, dava tutanaklarındaki yazım hatalarını da tek tek düzelttiğini anlattı.

    Emrahan Halıcı da Ecevit'in CHP'de anılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

    Her insanı diğerlerinden ayıran özellikler olduğunu ifade eden Halıcı, bu anlamda Ecevit'in çok özel bir insan olduğunu kaydetti.

    Ecevit'in gazeteci ve şair kimliğini de hatırlatan Halıcı, ayrıca satranca verdiği öneme de değinerek Ecevit'in ''Şah'' isimli şiirini okudu.

    -''BÖLÜNMEK KOLAYDIR, BİRLEŞMEK ZORDUR''-

    ''Bölünmek kolaydır, birleşmek zordur'' diyen Halıcı, CHP'ye katılmaktan ve CHP'de bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

    Halıcı, birlik beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasının sonunda, ''Ben Ecevit'in olduğu partide bulunmaktan mutluyum, Deniz Baykal'ın, Önder Sav'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu partide bulunmaktan mutluyum. Önümüzde çok önemli bir süreç var, bölünmeden, birlikte iktidar hedefi için yolumuza devam etmeliyiz'' dedi.

    Konuşmaların ardından Rahşan Ecevit ve Kılıçdaroğlu salondan birlikte ayrıldı.

    Ecevit, Kılıçdaroğlu'yla makamında bir süre sohbet etti. Ecevit'i partiden ayrılırken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aracına kadar uğurladı.

    Rahşan Ecevit, ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, CHP'de böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    -GÜRSEL TEKİN-

    Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu'nun il başkanlarını genel bir değerlendirmede bulunmak üzere salı günü toplantıya çağırdığını söyledi.

    Partide herhangi bir kriz bulunmadığını ve gündemlerinde kurultay olmadığını vurgulayan Tekin, ''Bugün hep beraber aynı salonda Ecevit'i anma etkinliğini paylaşmış olduk. Kriz havası yaratmanın anlamı yok, çünkü gerçekten bir kriz yok'' dedi.

    Tekin, bir gazetecinin, ''Salonda eski Genel Sekreter Önder Sav'ın elini sıkmamak için arka taraftan geçtiğiniz görüldü'' sözlerine üzerine, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, kameraların ön tarafı kapatması nedeniyle arka taraftan geçtiğini söyledi.

    Tekin, ''Sayın Sav'a, bütün partili arkadaşlara her zaman saygım sonsuz'' dedi.




    CHP'li vekillerin diliyle merhum Ecevit Yorumları