MHP'den terörü bitirmek için iktidara destek sözü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-05-2010 (14:37)   Son Mesaj: 11-05-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    11-05-2010

    MHP'den terörü bitirmek için iktidara destek sözü

    MHP'den terörü bitirmek için iktidara destek sözü


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, terörün bitmesi için, gerekli her türlü yasanın çıkarılması konusunda hükümete destek olmaya hazır olduklarını belirtti ve ekledi.

    Şafak, partili milletvekilleri ile birlikte, Taksim'deki saldırıda yaralanan ve hastanede tedavisi süren polis memurunu ziyaret etti.
    Milletvekilleri, 31 Ekimdeki terörist saldırıda yaralanan ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi servisinde tedavi gören polis memuru Emre Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında Başhekim Cengiz Yumru ve ortopedi servisi şefi Yavuz Kabukçuoğlu'ndan bilgi aldı.

    Kabukçuoğlu, sağlık durumu iyi olan Yıldırım'ın, 8 Kasım Pazartesi günü taburcu edileceğini söyledi.

    Olay günü hastaneye toplam 17 yaralının geldiğini ve 9'unun ortopedi servisinde tedavi altına alındığını belirten Kabukçuoğlu, 16 hastanın taburcu edildiğini bildirdi.

    -''TERÖRÜN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUZ''

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak, ziyaretteki konuşmasında, terörün bir an önce bitmesini istediklerini ifade etti.

    MHP olarak, terörle ilgili alınacak her türlü kanun teklifine destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Şafak, Türkiye'nin terörden çok zarar gördüğünü belirtti. Şafak, ''Taksim'de gördünüz, dünyadan hiç haberleri olmayan masum insanların bile birden bire neyle karşılaşacağı belli değil'' dedi.

    Şafak, bir gazetecinin ''PKK önce terör olayını üstlenmedi. Daha sonra PKK'ya ait bir grubun bu saldırıyı yaptığı söylendi. Bu konuyu ve hükümetin terörle ilgili çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

    ''Açıklamaları biz de takip ediyoruz. Önce eylemi yapan örgüt belli olmadı. Ancak sonra PKK terör örgütü mensubu olduğu anlaşıldı. Bunun, 31 Ekim tarihine denk gelmesi manidar. O gün sözde ateşkesin son günüydü. O açıdan bakmak lazım. Biz MHP olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, teröristlerle müzakere ederek, mütareke imzalayarak, ateşkes görüşerek terörün önüne geçemeyeceğini düşünüyoruz. Teröristle mücadelenin tek bir yolu vardır; terörist hangi silahları ve metodu kullanıyorsa devlet de o silahları ve metodu kullanmalıdır. MHP olarak, Türkiye'nin önemli sorunu olan teröristlerle ilgili, PKK terör örgütüyle ilgili çıkarılacak her türlü yasaya destek vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.''

    MHP Gaziantep Milletvekili ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir de hükümetin, Taksim'deki saldırıdan, resimler yayımlanıp kişinin PKK'lı olduğu çıkıncaya kadar geçen sürede eylemi PKK'nın yaptığını söyleyemediğini ifade etti.

    Özdemir, şöyle konuştu:

    ''Hükümet, teröristle amansız mücadeleyi, yurt içinde ve yurt dışında yapmalı. Bu yapacağı işlerde biz kendilerine destek vereceğiz. Şimdi ortaya çıkmışlar diyorlar ki TAK. Ben, 1997-2003 yıllarında İstanbul'da emniyet müdürlüğü yaptım. TAK denilen bu örgüt, şehir örgütlenmesi olarak 1999 yılından beri eylem yapan PKK'nın bir koludur. Kamuoyuna şöyle yapıyorlar: Bu terörist, PKK değil de yavru bir örgütmüş gibi gösteriyorlar. Bu olayı üstlenen örgüt, PKK'nın metropollerde eylem yapan örgüttür. Hükümet ne hikmetse bunu böyle söylemiyor.''

    Ziyarete, MHP İstanbul Milletvekilleri Ali Torlak, Mithat Melen, Atilla Kaya, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turgut da katıldı.




    MHP'den terörü bitirmek için iktidara destek sözü Yorumları