Sav'ın sonunu bu anket mi hazırladı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-05-2010 (13:38)   Son Mesaj: 11-05-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    11-05-2010

    Sav'ın sonunu bu anket mi hazırladı?

    Sav'ın sonunu bu anket mi hazırladı?


    CHP'de Önder Sav depreminin yaşanmasına neden olan 'Kemal Kılıçdaroğlu darbesi'nden kısa süre önce sosyal demokratlarla yapılan anketten çıkan sonuç, Kılıçdaroğlu'nun Önder Sav sorununa dikkat çekiyor.

    CHP"deki iç savaştan önce Andy-Ar şirketinin sol seçmen üzerinde yaptığı ankete göre sol seçmenin yüzde 75"i Kılıçdaroğlu"nu, Sav"ın kontrol ettiğine inanıyor

    Referandum sonuçlarını yüzde 99 oranında tahmin etme başarısı gösteren Andy-Ar Araştırma Şirketi'nin star Gazetesi'nde yayınlanan sol seçmen üzerinde araştırmaya göre seçmenin yüzde 75"i Kılıçdaroğlu"nun Önder Sav"ın etkisinde kaldığı, altı aylık performansının başarısız olduğu ve seçimlerde de Baykal başkanlığındaki CHP"nin oy oranını geçemeyeceği düşüncesinde.

    Andy-Ar"ın 23-28 Ekim 2010 tarihleri arasında 20 ilde, 2 bin 370 denek üzerinde yaptığı araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.
    22 Temmuz 2007 ve 29 Mart 2009 seçimlerinde oyunu CHP"ye ve diğer sol partilere verdiğini belirten seçmenler üzerine yapılan araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 48.5"i Kılıçdaroğlu"nun liderlik performansını yeterli bulmadı. Kılıçdaroğlu"nun liderliğindeki CHP"nin 2011 genel seçimlerinde Deniz Baykal"dan daha başarılı olacağını düşünenlerin oranı yüzde 35.7 iken, başarılı olamayacağını düşünenlerin oranı da yüzde 41.2 oldu.

    Kılıçdaroğlu"nun CHP genel Sekreteri Önder Sav"ın etkisi altında kaldığına düşünenlerin oranı ise yüzde 51.2 oldu. Bu görüşe kısmen katılanlar yüzde 20.4 olurken, katılmayanların oranı ise yüzde 25.2"de kaldı.

    AKILLARDA MUSTAFA SARIGÜL VAR

    Ankette ayrıca Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le ilgili kısım da dikkat çekiyor. Kılıçdaroğlu'nun başarısız bulan sol seçmene göre CHP'de genel başkan olarak başarılı olacağı ön görülen isimlerin başında Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşme sürecini son anda durduran Mustafa Sarıgül geliyor. Sarıgül'ün yüzde 27,3 oranında başarılı olacağı düşünülürken, Deniz Baykal'ın CHP'yi özlenen başarıya götüreceğine inanlar ise yüzde 19,3 oranında.

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen (yüzde 9,2), CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin (yüzde 8,9), CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran (yüzde 7,1) ve Kılıçdaroğlu'nun tasfiye ettiği Hakkı Suha Okay (yüzde 4,1) da CHP'yi başarıya götüreceği düşünülen isimler.

    Ankete göre, Türkiye'deki tüm sosyal demokratları bir çatı altında toparlayacağı düşünülen isimlerin başında da yine Mustafa Sarıgül geliyor. Mustafa Sarıgül'ü Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal takip ediyor.




    Sav'ın sonunu bu anket mi hazırladı? Yorumları