Suluova'da AB destekli proje kapsamında günlüğü 8 Avro'dan çocuk bakıcılığı eğitim kursuna katılacak 60 kişi, başvuran 451 aday arasından noter huzurunda yapılan bilgisayarlı kura ile belirlendi.
İstihdamın artırılması ve kadınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Amasya'nın Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Pembe Yakalı Melekler Projesine katılacak 60 asıl, 50 yedek kursiyer noter huzurunda yapılan bilgisayarlı kura ile belirlendi.
Başvuru yapan 451 kadın aday arasında yapılan ön eleme mülakatları neticesinde kuraya girmeye hak kazanan 196 kişi kura çekilişinini büyük heyecanla izledi. Kura çekilişinde isimlerini görenler büyük sevinç yaşarken ismi çıkmayanların büyük üzüntü yaşadıkları dikkat çekti.
Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programınca onaylanan Pembe Yakalı Melekler Projesi, kadınların çocuk bakımı uzmanı olarak eğitilmesini ve eğitildiği süre içinde de günde 8 Avro kazanmasını hedefliyor.
Toplam 204.529.92 Avro olan proje bütçesinin 20.452,99 Avro"luk kısmı Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın Eş finansman katkısı.
Proje Koordinatörü Sefer Demir, "Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yaklaşık 1.5 sene önce ilçemizde yaşayan tarım dışı kalmış, herhangi bir mesleki yeterliliği olmadığı için iş bulamayan kadınlarımızı meslek sahibi yapmak ve onlara Çocuk Bakıcılığı Eğitimi Sertifikası vererek bu alanda iş bulmalarına yardımcı olmak ve ayrıca çalışan kadının önüne en büyük engel olarak çıkan bakıcılık sorununa çözüm bulmak amacıyla "Pembe Yakalı Melekler" isimli projemizi hazırlayarak uygulamaya koyduk. Proje kapsamında seçilen 60 kursiyer eğitim alacak olup bu eğitim 3 ay sürecektir. 2 ay teorik bir ay staj şeklinde olacak eğitimin ardından kursiyerlere MEB onaylı Çocuk Bakıcılığı Sertifikası verilecektir. Kurslarımız 20 şer kişilik gruplardan oluşacak ve 3 dönem sürecektir. Kursiyerlerimiz stajlarını anaokullarında, hastanede ve evlerde yapacak olup değişik çalışma ortamlarını görmeleri sağlanmış olacaktır" dedi.
"Eğitim kadromuz uzman kişilerden oluşmaktadır. Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi"nden 1 Doç. Dr., 1 Yardımcı Doç. Dr., 3 Öğretim Görevlisi, Erzincan Üniversitesi"nden 1 Yrd. Doç. Dr. Ve Suluova Devlet Hastanesi"nden 1 Çocuk Doktoru branşlarında kursiyerlere eğitim verecektir. Projemiz Kapsamında Çocuk Hakları, İnsan Hakları, Çocuk Bakıcılığı, Kadın Hakları ve Cinsiyet Ayrımcılığı konularında eğitim ve konferanslar yapılacaktır. Müracaatlara olan yoğun talep projemizin ilçemiz açısından ne kadar isabetli bir seçim olduğunun göstergesidir" şeklinde konuşan Sefer Demir, "Proje sonunda ilçemizde kreş açılması, eğitim alan kursiyerlerimizden sertifika almaya hak kazananların kreş ve okul öncesi eğitimi veren kurumlarda çalışmalarının sağlanması da projemizin temel hedeflerinden birini oluşturmaktadır" açılamasında bulundu.