'Antalya'da Paris'ten fazla taksi var'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (19:56)   Son Mesaj: 11-04-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    11-04-2010

    'Antalya'da Paris'ten fazla taksi var'

    'Antalya'da Paris'ten fazla taksi var'


    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'daki taksi sayısının Atina ve Paris'ten bile fazla olduğunu söyledi.

    Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Mustafa Akaydın, kırsal kesimde öğretmen ve imamlığın, kentte ise taksi şoförleri ve berberliğin önemli meslekler olduğunu belirtti.
    Taksici esnafının mutlu olması sayesinde halkın da mutlu olacağını ifade eden Akaydın, esnafın ve halkın mutlu olmasının da yerel yönetimlerin işini iyi yaptığının göstergesi olduğunu ifade etti. Taksiciler için, ''Bizim anketörlerimiz'' diyen Akaydın, taksicilerin kamuoyuyla yerel yönetimler arasındaki önemli bir iletişim kaynağı olduğunu söyledi. Akaydın, Antalya'da taksi şoförlerinin en önemli sorununun ''sayısal fazlalık'' olduğuna dikkati çekti. Antalya'da yaklaşık 3 bin 500 taksi bulunduğuna bildiren Akaydın, şöyle konuştu:

    ''Bence Antalya nüfusuna 3 bin 500 civarında taksi fazladır. Bu yanlışlık geçmişte yapılmış, bundan geri dönmek mümkün değil. Çünkü, bazı arkadaşların hak kaybı demek olur. Nüfusumuz artıyor gözüküyor hala... Taksi plakası sayımızı artırmamalıyız, başka türlü ciroları yükseltmenin mümkünü yok. Halkın satın alma gücü yükselecek, taksi sayısı artan nüfusa göre artmayacak. O zaman esnafın yüzü gülebilir. Yoksa Antalya'daki taksi sayısı Atina ve Paris'ten bile fazla. Nüfusa düşen taksi sayısı açısından ise İstanbul'dan bile fazla taksi var Antalya'da.''

    -DURAKLARDA 10 TAKSİ LİMİTİ-

    Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan da Antalya'da 283 durakta 3 bin 432 kayıtlı taksi bulunduğunu söyledi. Alkan, taksi duraklarında 10'dan az taksi bulunmasını istemediklerini ve az sayıda araç bulunan durakları birleştirdiklerini belirterek, şu ana kadar kent genelindeki durakların yüzde 95'ini birleştirdiklerini açıkladı.




    'Antalya'da Paris'ten fazla taksi var' Yorumları