Tunçoğlu: Ekşi istifa etmezse ben ederim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (16:14)   Son Mesaj: 11-04-2010 (16:14)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    11-04-2010

    Tunçoğlu: Ekşi istifa etmezse ben ederim

    Tunçoğlu: Ekşi istifa etmezse ben ederim


    Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Oktay Ekşi'nin istifasını isteyerek, aksi takdirde protesto amacıyla Yüksek Kurul üyeliğinden istifa edeceğini bildirdi.

    Tunçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekşi'nin, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında kullandığı ifadelerin son derece yakışıksız ve edep dışı olduğunu, kendisinin de bunu kabul edip gazetedeki görevinden istifa ettiğini belirtti.
    İstanbul'da dün yapılan Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantısında Ekşi'nin başkanlıktan istifa edeceğini tahmin ettiğini, ancak onun devam etmek istediği anlamına gelen ''güven oyu' talebinde bulunduğunu ifade eden Tunçoğlu, bunun üzerine toplantıyı terk ettiğini anımsattı.

    Bu toplantıda Ekşi'nin beklentisi doğrultusunda oy çokluğu ile görevine devam etmesi yönünde karar alındığını bildiren Tunçoğlu, şunları kaydetti:

    ''Aslında böyle bir karar alınması, çelişkili bir durumdur. Zira toplantının başında Yüksek Kurul üyeleri olarak 'istifa et veya devam et yönünde bir karar alınmasın' şeklinde bir görüş birliği oluşmuştu. Son durum çerçevesinde, ben Yüksek Kurul üyesi olarak Oktay Ekşi'nin Hürriyet'ten ayrıldığı gibi Basın Konseyi Başkanlığından da ayrılması gerektiğini savunuyorum. Etik olan budur. Ben hala Oktay Ekşi'nin, bu şekilde davranarak istifa edeceğine inanıyorum.''

    Basın Konseyinin görevinin, Türkiye'deki tüm basın mensuplarına makul, medeni ve seviyeli bir gazetecilik görevini yapmalarını tavsiye etmek olduğunu anlatan Tunçoğlu, şöyle devam etti:

    ''Ancak Basın Konseyi Başkanı bu ilkelere uymazsa, diğer bir deyimle 'balık baştan kokarsa' o konsey yara alır ve bu duruma düşmüş bir konseyde görev yapmanın bir anlam ve önemi kalmaz. Oktay Ekşi'nin, 2-3 gün içinde istifa edeceği ümidindeyim. Kendisi başkanlıktan istifa etmezse bu durumu protesto amacıyla seçimle geldiğim ve memnuniyetle görev yaptığım Yüksek Kurul üyeliğinden istifa edeceğim.''




    Tunçoğlu: Ekşi istifa etmezse ben ederim Yorumları