Yeni mezarlık yapılıncaya kadar ölmek yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (16:08)   Son Mesaj: 11-04-2010 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    11-04-2010

    Yeni mezarlık yapılıncaya kadar ölmek yok

    Yeni mezarlık yapılıncaya kadar ölmek yok


    Denizli'nin Acıpayam İlçesi Karahöyük köylüleri, köylerindeki mezarlığın SİT alanı ilan edilmesi yüzünden mezarsız kaldılar.

    Karahöyük köyünün mezarlığı, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1. derece arkeolojik SİT alanı ilan edildi ve alana defin yasaklandı.
    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karahöyük köyü muhtarı Hasan Tahsin Aksakal, tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte 500-600 yıllık geçmişi olan mezarlığın sit alanı içerisinde yer aldığının tescil edilmesi üzerine, yeni mezarlık alanı tahsis edilinceye kadar, eski mezarlığa defin yapılması için izin istediklerini fakat verilmediğini söyledi.

    Yeni mezarlık alanı için çalışmalarını hızlandırdıklarını köy tüzel kişiliğine tahsis edilen 60 dekar bir alanı yeni mezarlık olarak belirlediklerini kaydeden Muhtar Aksakal, gereken yasal işlemlerin tamamlanması için ilgililerin bürokratik işlemlere takılıp kalmamalarını istedi. Mezarlığa ilişkin peysajın en kısa sürede bitirilmesi için yetkililerden ilgilerini esirgememelerini isteyen muhtar, yeni mezarlık yapılıncaya kadar köyde vefat eden birisi olursa nereye gömüleceği konusunda sıkıntı yaşayacaklarını söyledi.

    Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz da köylülerin yeni mezarlık alanı tahsis edilip, düzenleme yapılana kadar eski mezarlığa defin yapılması talebini doğrularken, köy mezarlığının birinci derecede SİT alanı olduğunu ve defin işleminin yapılmasının zor olduğunu bildirdi.




    Yeni mezarlık yapılıncaya kadar ölmek yok Yorumları