Hac vizesi olmayanlar Mekke'ye alınmıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (15:58)   Son Mesaj: 11-04-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    11-04-2010

    Hac vizesi olmayanlar Mekke'ye alınmıyor

    Hac vizesi olmayanlar Mekke'ye alınmıyor


    Suudi Arabistan'da hac dönemi nedeniyle Mekke'ye girişler kapatıldı. Kentin girişlerinde sıkı güvenlik tedbiri alınarak, hac vizesi olmayanların girişlerine izin verilmiyor.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dünyanın dört bir tarafından Mekke'ye gelen hacı adaylarının daha rahat hac yapmalarını sağlamak amacıyla kente girişler kontrol altına alındı.
    Bu yıl yaklaşık 4 milyon hacı adayının gelmesi planlanan Mekke'de, şehirlerarası karayollarında kontrol noktaları oluşturuldu. Burada pasaport ve kimlik kontrolü yapan güvenlik güçleri, hac vizesi olmayanların kente girişlerine izin vermiyor.

    Ülkelere uygulanan kota sisteminin yanı sıra Suudi Arabistan'da yaşayan Suudların da Mekke'ye girmesi hac vizesiyle yapılıyor. Hac sırasında olası izdihama engel olmak için Mekke haricindeki diğer kentlerde yaşayan Suudlara 5 yılda bir kez hac yapmalarına müsaade ediliyor.

    Mekke'de yaşayan yerli halk da yabancı hacı adaylarına yardımcı olmak ve kalabalığa yol açmamak için hac döneminde Kabe'yi tavafa gelmiyor, vakit namazlarını Beytullah'ta kılmıyor.

    -DEVREMÜLK ALACAKLARA UYARI-

    Zemzem Towers'ın idari, işletme ve tanıtım işlerini yürüten Ravza şirketinin danışmanı Nazım Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mekke'de devremülk almak isteyenleri vize konusunda uyardı.

    Bazı şirketlerin devremülk satmak için ''her yıl hac garantisi'' sözü verdiklerine dikkati çeken Karaman, hac ve umre dönemlerinde kalmak için devremülk almak isteyenlerin her yıl Mekke'ye gelmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

    Şirketlerin ''sürekli hac vizesi'' vermelerinin mümkün olamayacağını vurgulayan Karaman, şöyle dedi:

    ''Suudi Arabistan'da hiçbir şirket imtiyazlı değildir. Vize kuralları bütün şirketler için aynıdır. Hac vizesi veren şirket yok, olamaz da. Bazı devremülk satan şirketler hac garantisi vererek satış yapıyor. Vatandaşlar vize işlemlerini bilmediği için her yıl hacca gelmek amacıyla devremülk alabiliyorlar. Devremülk almadan önce vize konusunda bilgi sahibi olmalıdırlar.''

    Karaman, devremülklerin Hicri takvime göre hac dönemine göre 15 günlüğüne ve 25 yıllık satıldığını, fiyatının 100 bin dolardan başlayıp 1 milyon dolara kadar çıkabildiğini belirtti.




    Hac vizesi olmayanlar Mekke'ye alınmıyor Yorumları