Her ilçeye PTTmatik geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (15:21)   Son Mesaj: 11-04-2010 (15:21)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    11-04-2010

    Her ilçeye PTTmatik geliyor

    Her ilçeye PTTmatik geliyor


    PTT Genel Müdürlüğü, bankamatik olarak da bilinen otomatik vezne makineleri PTTmatikleri arttırmaya hazırlanıyor.

    Geçen yıl alınan 200 'PTTmatik'in sayısı bu kapsamda 6 kat arttırak 1400'e çıkartılacak. Yeni cihazlar 2011'in ilk aylarından itibaren teslim alınacak.
    Gişelerden yapılan hemen her işlemin 7/24 yapılmasına imkan sağlayan PTTmatik cihazlarına yenileri ekleniyor. Geçen yıl ülke genelinde 203 PTTmatik'i hizmete sunan PTT, müşterilerin ilgi göstermesi üzerine çıtayı yükseltti.

    PTT, ATM ağını genişletmeyi ve gerekli yazılımı sağlamayı kapsayan ürün ve hizmetler için dünyanın önde gelen şirketlerinden Diebold'la anlaştı. İlk etapta 850 cihaz üzerinde anlaşma yapılırken, bu rakamı 2011 yılının ilk aylarından bin 200'e çıkarılması hedefleniyor. PTT Genel Müdürü Osman Tural, Diebold yetkilileriyle Sirkeci PTT Müzesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

    Osman Tural, ihaleye giren şirketler arasında en uygun olanın Diebold şirketi olduğunu aktardı. Bu anlaşmanın şirket için de büyük avantaj sağladığını belirten Tural, "Türkiye gelecekte dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceği tahmin ediliyor. Bunu sadece Türkler değil, dünyanın her yerinde söyleniyor. Bu ülkeye yatırım tabi ki Diebold'ta da kazanç sağlayacak. Şirketle PTTmatik pazarlığı yapıldı. Tanesini 20 bin Dolara alındı. Bu cihazlar, ATM'lerden çok farklı, PTT gişelerinden yapılan her türlü hizmet buralarda yapılıyor. Bunun içindir ki, diğer ATM'lere oranla 2 katı kullanıcıya sahip. PTTmatiklerde Ayda 198 Milyon TL işlem yapılıyor." dedi.

    PTTmatiklerde görme engelli vatandaşların da düşünüldüğüne değinen Osman Tural, sesli yönlendirme sistemi sayesinde engellilerin de bu hizmetten yararlandığını belirtti.

    Diebold Avrupa, Ortadoğuve Afrika Güney ve Doğu Bölgesi Genel Müdürü Danilo Rıvalta, bir yıl önce Türkiye'de olmanın kendileri için hayal olduğunu anlattı. Türkiye'nin Avrupa'nın çok ilerlemiş ülkelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Rıvalta, Türkiye'de ATM otomasyonunun Batı Avrupa ülkelerine oranla ilerlemiş durumda olduğunu söyledi. İspanya, Almanya gibi ülkelere oranla Türkiye'de ATM alımlarının çok fazla olduğunu vurgulayan Rıvalta, "Türkiye son yıllarda ciddi bir büyüme elde etti. Tabiri caizse Türk ekonomisi patlama yaşıyor. Özellikle bankacılık otomasyon noktasında çok iyi durumda. ATM yatırımları ivme kazanmış, teknolojiye de yatırım yapıyor." diye konuştu.

    Konuşmaların tamamlanmasının ardından, katılımcılar birbirlerine plaket hediye etti. Toplantı salonundan ayrıldıktan sonra örnek bir PTTmatik incelendi.




    Her ilçeye PTTmatik geliyor Yorumları