Gündoğdu: Sadece İHL'leri kapatma gayesiyle...   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (14:52)   Son Mesaj: 11-04-2010 (14:52)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    11-04-2010

    Gündoğdu: Sadece İHL'leri kapatma gayesiyle...

    Gündoğdu: Sadece İHL'leri kapatma gayesiyle...


    8 yıllık zorunlu eğitimin yetersiz kaldığını savunan Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, zorunlu eğitimin nasıl olması gerektiğini şöyle açıkladı:

    Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''28 Şubat sürecinde, hiçbir bilimsel toplantı olmaksızın 16 tane Milli Eğitim Şurası'nın kararları devre dışı bırakılarak, ideolojik bir şekilde sadece imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatma gayesiyle getirilen 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim dayatması var'' dedi.
    18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu sürerken salonun dışına çıkan Gündoğdu, gazetecilerin önergesinin kabul edilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

    8 yıllık zorunlu eğitimin yetersiz kaldığını savunan Gündoğdu, ''28 Şubat sürecinde hiçbir bilimsel toplantı olmaksızın 16 tane Milli Eğitim Şurası'nın kararları devre dışı bırakılarak ideolojik bir şekilde sadece imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatma gayesiyle getirilen 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitim dayatması var'' diye konuştu.

    Eğitim başta olmak üzere Türkiye'nin bütün dayatmalardan kurtulmasını istediklerini belirten Gündoğdu, zorunlu eğitimin 1 yıl okul öncesi, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık ve 4 yıl da ortaöğretim şeklinde olması gerektiğini söyledi.

    Bir gazetecinin ''İmam Hatip liselerinin daha önce kapatılan orta kısmının açılması tekrar gündeme gelir mi'' sorusu üzerine Gündoğdu, şunları söyledi:

    ''İmam Hatip Liseleri'nin orta kısmı diye ayrı bir okul açılması değil, burada öğrencilere ana sınıfı ve 4 yıllık temel eğitimden sonra yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimini alternatif seçenek sunarak mutlaka okuyacaksınız ama şu şıklardan hangisini isterseniz diye tercih sunulması bu tercih ettiklerinde daha sonra pişman olurlarsa her türlü yatay ve dikey geçişin esneklik kazandıracağı serbest olacağı bir eğitim modeli öneriyoruz.''

    ''Kararlar tavsiye kararları niteliğinde ve Bakan'ın imzasıyla hayata geçiyor. İleride uygulanabilir olduğunu düşünüyor musunuz'' sorusunu Gündoğdu, ''Onu ben bilemiyorum. Ben Milli Eğitim Bakanlığı'nda yetkili 155 bin üyesi olan bir eğitim sendikası olarak şura konularına has bir rapor hazırlayarak hazırlıklı geldim. Görevim bunları şura üyelerine sunmak. Burada şura üyelerine de çok teşekkür ediyorum bu önergelere destek vererek kabul ettikleri için'' şeklinde yanıtladı.

    Gündoğdu, ''4 yıllık mesleki yönlendirmede okulların yapısı nasıl olacak?'' sorusu üzerine de 8 yıllık kesintisiz eğitimin 8 yılıyla sorun olmadığını, 13 yıla çıkmasını istediklerini ifade etti.

    Ahmet Gündoğdu, ''Kesintisizliğin getirdiği en önemli kaybımız çıraklık ve mesleki eğitimi yok etmiştir. 15 yaşına kadar çocuğun çıraklık ve mesleki eğitim alma şansı kalmamıştır'' dedi.




    Gündoğdu: Sadece İHL'leri kapatma gayesiyle... Yorumları