Turkcell telefon üretecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (14:41)   Son Mesaj: 11-04-2010 (14:41)    Cevap: 0    Gösterim: 778  

    11-04-2010

    Turkcell telefon üretecek

    Turkcell telefon üretecek
    Bugün 2010 üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Turkcell tüketicilerin dikkatini çekecek bir sürprizi de duyurdu. İşte Turkcell üretimi telefon...


    Cep telefonu operatörü Turkcell, bugün düzenlediği basın toplantısıyla 2010 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Ancak firmanın yaptığı bu toplantıda mali sonuçlardan çok, Turkcell CEO'su Sürreyya Ciliv'in açıklamalar dikkat çekti.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Ciliv Turkcell markası olarak yeni bir akıllı telefon piyasaya süreceklerini duyurdu. Android işletim sistemini kullanan telefon T10 adını taşıyacak.

    Turkcell çalışanları ve Huawei gibi yabancı telefon şirketlerinin ortaklaşa çalışması olan bu ürün önümüzdeki hafta tüm ülkeye tanıtılacak.

    Fiber Optik Bağlantıya Olan Yatırım Artacak

    Öte yandan Turkcell şirketlerinden Superonline'ın yıl sonuna kadar altyapı miktarını 23 bin kilometre daha genişleyeceği ve bur firmayan desteklerinin daha da artacağı Ciliv tarafından açıklandı.




    3G şirketin gelirlerini olumlu yönde etkiledi


    Turkcell'in gelirleri geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde fiyat artışı nedeniyle yüzde 1.7 oranında düşüş yaşamıştı.

    Firma yöneticisi bu yıl ucuzlayan konuşma ve mobil internet ücretlerinin katkısıyla operatörün yüzde 12'lik artışla 556.3 milyon TL'lik bir kâr elde ettiğini belirtti.

    3G'ye Olan İlgi Büyük

    3G'nin mobil internette olan olumlu etkilerine de değinenen Ciliv, geçtiğimiz yıl aynı dönemlerde abonelerin 26 MB ortalama veri kullandığını belirtirken bu yıl rakamın 115 MB'a yükseldiğini de ilk kez halka açıklamış oldu.

    Firmanın verileri ülkemizdeki 3G ve akıllı telefon ilgisini de gösteriyor. Operatöre bağlı 8.1 milyon kullanıcının 5.8 milyonu 3G'li cihaz kullanırken bu kişilerden 1.6 milyonluk bölüm akıllı telefona sahip.


    :: Turkcell marka telefonu kullanmak ister miydiniz? Firmanın yatırımlarını beğeniyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Turkcell telefon üretecek Yorumları