Eker: Demokratik açılımla ilgili büyük bir umut var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (14:37)   Son Mesaj: 11-04-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    11-04-2010

    Eker: Demokratik açılımla ilgili büyük bir umut var

    Eker: Demokratik açılımla ilgili büyük bir umut var


    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, demokratik açılım konusunda büyük umutların olduğunu, halkın demokrasiyi istediğini ve Hükümetin bu konudaki kararlılığını izlediğini söyledi.

    Eker, Kurban Bayramı için getirilen ithal kurbanlıklarla et fiyatları konusunda Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Borsa Lokantası'da düzenlediği toplantıda gazetecilerin, ülke gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı.
    CHP'de yaşanan son gelişmelere ilişkin soru üzerine Eker, başka bir partinin iç işleriyle ilgili değerlendirme yapmasının kendi işleri olmadığını, olaya Türkiye ve CHP'ye oy vermiş kitleler açısından baktığını ifade etti.

    Bakan Eker, sorunların kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde çözülmesinin Türkiye'ye fayda sağlayacağını söyledi.

    Demokratik açılım konusunda atılan adımlara Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki halkın nasıl baktığı yönündeki görüşlerinin sorulması üzerine Eker, ''Büyük bir umut var. Halk demokrasiyi istiyor, Hükümetin bu konudaki kararlılığını izliyor'' dedi.

    Terör sorunu ne kadar çözümsüz hale gelirse, terör örgütünün bundan beslendiğini ve besleneceğini ifade eden Eker, ''Atılan adımları küçümsemek, onlar için politik hedeftir. Genel manada, Kürt nüfusunu düşündüğünüz zaman, tamamen PKK çizgisinde bulunmadığını görebiliyoruz. Halk, sorunun çözülmesini istiyor'' şeklinde konuştu.

    Halkın her şeyin nereden kaynaklandığını gördüğünü dile getiren Mehdi Eker, ''Birileri şiddetten rant sağlıyor. Sonuçlarından kim istifade ediyor önemli olan bu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde siyaset eşit şartlarda yapılmıyor. AK Parti milletvekilleri, bölgede iktisadi ve altyapı sorunlarına çözüm konusunda vatandaşların talepleriyle karşı karşıya. BDP milletvekillerinden veya belediye başkanından böyle bir beklenti yok'' dedi.

    ''Huzur bozucular, referandum sürecinin rövanşını almak istiyor mu?'' şeklindeki soruyu da Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, ''Çatışmanın sonuçlarından istifade edenler var, bu nedenle bunun devam etmesini istiyorlar'' yanıtını verdi.




    Eker: Demokratik açılımla ilgili büyük bir umut var Yorumları