Kılıçdaroğlu yazı hakkında yalan söyledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (13:38)   Son Mesaj: 11-04-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 615  

    11-04-2010

    Kılıçdaroğlu yazı hakkında yalan söyledi

    Kılıçdaroğlu yazı hakkında yalan söyledi


    CHP Milletvekili Şahin Mengü, Kılıçdaroğlu'nun Savcılık'tan gelen yazıyı gördüğü halde 'görmedim' dediğini iddia ederek, 'Siyasette uzun süre kalmak için omurgalı ve dik olmak lazım' dedi.



    İhsan AYDIN'ın haberi
    CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tv8"de Erkan Tan"ı konuğu oldu. Mengü, Cumhuriyet Başsavcılığından CHP"ye gönderilen yazıyı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun aynı gün gördüğünü ama ertesi gün "Görmedim" dediğini iddia etti.

    Şahin Mengü, Kılıçdaroğlu"nun oy kullanamamasının Sav ve kendi üzerine yıkılmaya çalışıldığını belirterek bunu da basına CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün servis ettiğini söyledi.

    Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Siyasette uzun süre kalabilmek için omurgalı olmak ve dik durmak gerek" dedi.

    Mengü, eski yönetiminin odaları boşaltacağını söyleyerek, "Gerekirse 50 delikanlı getirip çıkmam" diyerek tatsızlık çıkmaması için odaları boşaltacaklarını aktardı.

    CHP"de eksen kayması olduğunu söyleyen Mengü, çarşafa rozet, başörtüsüne destek gibi konuların CHP"ye oy kaybettirdiğini iddia etti. Mengü, bu konularda Kılıçdaroğlu"nu MYK"dan bağımsız hareket etmekle suçladı.

    Tv8"de Erkan Tan"ın sunduğu Başkent Gündemi"ne konuk olan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Mengü, Önder Sav ve kendisi hakkında hiçbir şaibe bulunmadğını belirterek şunları söyledi: "Önder Sav"la ilgili çok şey söylenebilir. "Hırsız" denilebilir mi "Hayır" parasal olaylarla ilgili bir bağlantı kurulabiliyor mu "Hayır" Hakkında en ufak bir şaibe yoktur. Kendisini Yargıtay"da bekleyen bir dosya yoktur. Önder Sav"a saldırılabilir. Bizim hakkımızda "hırsızlıkla" ilgili tek kelime söylenemez."

    CHP"DE EKSEN KAYMASI VAR

    CHP"de yaşananları "Eksen kayması" olarak değerlendiren Mengü, CHP"de yapılan bazı hatalardan dolayı, "Türban gibi konulardaki, CHP"nin kemik oyundan gittiğini iddia etti. Kılıçdaroğılu"nun türban çıkışının yanlış olduğunu ima eden Mengü, "Laikliği örseleyecek davranış içinde bulunamazsanız."

    ÇARŞAFA ROZET OY KAYBETTİRDİ

    Gürsel Tekin"in İstanbul"daki çarşaf çıkışını da eleştiren Mengü, "Çarşaflı insanlara takılan rozetler bize oy mu getirdi? Taktık hiçbir katkısı olmadı, kemik oyunu örseledi." dedi.

    Şahin Mengü, Kılıçdaroğlu"nun kimseye danışmadan kararlar aldığını ve bunun parti içinde oluşturduğu rahatsızlığı anlatıp, "Kimseye danışmadan "af çıkartacağım" denildiğini duyduk. Şehit cenazeleri gelirken "af" konuşulursa tepki görürsünüz. Kurultay toplamadan karar verilemez bu konu."

    Şahin Mengü, "Yargıtay Cumhuritey Başsavcısı"nın yazısı bir bildirimdir" diyerek karar merciinin Diyerek konunun mahkemeye taşınması gerektiğini bildirdi.

    ODALARI BOŞALTACAĞIZ

    Mengü iki yönetim konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: "Parti içinde çirkin bir olay olmaması için odalar boşaltılacak. Ben istersem beni odadan kimse çıkartamaz. Ben 50 delikanlıyla gelirim kimse çıkartamaz, ama ben öyle bir çirkinliğe izin vermem. "Yok olan" MYK da gelir oturur."

    "OY OLAYI ÜZERİMİZİ YIKILDI"

    Önder Sav ve ekibinin tasfiye edilmek için toplantılar düzenlediğini iddia eden Mengü, "Kılıçdaroğlu"nun oy kullanamayacağını, Önder Sav ve Şahin Mengü"ye ihale eden kişinin Mersin Milletvekili İsa Gök basına servis etmiştir. Kendisine Genel Kurul"da söyledim." şeklinde konuştu.

    KILIÇDAROĞLU YALAN SÖYLÜYOR

    Kemalkılıçdaroğlu"nun "Görmedim" dediği yazıyı gördüğünü söyleyen Şahin Mengü, konu hakkında şu bilgileri verdi: "BaşSavcılık"tan yazı 26 Ekim"de geldi. 16.45 civarında geliyor. Genelsekreter, Genelbaşkanı arıyor "Sakladı dedikoduları çıkar, olay bu, özeti bu" diye anlatıyor. Akşam 20.00"de Hakkı Süha Okay ve Sayın Genel Sekreter iki saat boyunca bu yazıyı ve içeriğini anlatıyor. Ama sabahleyin Sayın Başkan yazıyı görmediğini söyledi, "Yazıyı görmedim, geldiyse böyle bir yazı gereğini yaparım", şunu söyleseydi "Yazı geldi, inceliyoruz" çok doğal bir cevap, zaten öyle."

    Erkan Tan"ın "Yalancı diyorsunuz siz şimdi Kılıçdaroğlu"na" demesi üzerine Mengü, ""Yalancı demiyorum, neyi sakladığını söylüyorum. Peki, Sayın Sav"a "Benden belge sakladı" demek hoş bir şey mi? Onu ima ediyor. Doğrusu şudur "Yazıyı biliyorum" demeli." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

    "OMURGALI VE DİK OLACAKSIN"

    Şahin Mengü, siyasette uzun süre kalabilmek için omurgalı olmak gerektiğini belirterek eleştirilerini sürdürdü. Mengü şunları söyledi, "Genel Başkan"ın bazı insanlarla çalışmak istememesi doğal hakkıdır. Ecevit, hiç kimseyi töhmet altında bırakmaz. Sayın Genel başkan diyor ki, "Korku imparatorluğunu yıktım", sen bu korku imparatorluğunda Genel Başkan oldun öyle ise. Bu ekip sana destek vermeden Genel Başkanlığını açıklayamadın. Niye bu imparatorlukla beraber hareket ettin. Siyasette uzun süre yaşayan insanlar omurgalı olan insanlardır. Çok kişi gelip geçmiştir. Kendi inançları içinde dik duran insanlar çok uzun süren Türk siyasi hayatında saygın bir yere oturmuşlardır. Siyasette saygın bir yere oturmak istiyorsanız omurgalı ve dik olacaksınız."




    Kılıçdaroğlu yazı hakkında yalan söyledi Yorumları