Hilmioğlu'nun çapraz sorgusuna geçildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (12:58)   Son Mesaj: 11-04-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    11-04-2010

    Hilmioğlu'nun çapraz sorgusuna geçildi

    Hilmioğlu'nun çapraz sorgusuna geçildi


    İkinci 'Ergenekon'' davasının 91. duruşması başladı. Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, savcılıktaki ifadelerinin okunmasının tamamlanmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklardan Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez, İbrahim Özcan ve Ersin Gönenci katılmadı. Duruşmada, tutuksuz sanıklardan emekli askeri hakim Tanju Güvendiren de hazır bulundu.
    Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden ambulansla duruşma salonuna getirilen ve aynı hastanede görevli bir doktor nezaretinde duruşmaya katılan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, savcılıktaki ifadelerinin okunmasının tamamlanmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in 2003 yılında YÖK yasa tasarısı nedeniyle komutanlarla yaptığı görüşmeleri hangi amaçla yaptığını sorduğu Hilmioğlu, YÖK yasa tasarısıyla ilgili çekincelerini askerlerle de paylaşmak için böyle bir görüşme yaptıklarını belirterek, görüşmede YÖK'e bağlı sivil kurum üyelerinin yanı sıra askeri öğretim üyelerinin de bulunduğunu kaydetti.

    Yasa tasarısının her iki kurumu da ilgilendirdiği için bu konudaki çekincelerini paylaşmak istediklerini dile getiren Hilmioğlu, YÖK'e bağlı 21 askeri öğretim üyesi bulunduğunu, askerlerle toplanarak çekincelerini bildirmelerinin nedeninin bundan kaynaklandığını söyledi.

    Savcı Pekgüzel'in, ''19 Eylül 2003'te yapılan görüşmeyi kimin ayarladığını, dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'tan kimin randevu aldığını sorduğu Hilmioğlu, söz konusu buluşmanın üzerinden 7 yıl geçtiğini, randevuyu kimin ayarladığını bilmediğini anlattı.

    O dönemin ''çok kaotik olduğunu'' ve herkesin bir yerlerle görüşme yaptığını anlatan Hilmioğlu, ''Tamamen tesadüfi bir durumdu. Ankara'da kim hazır olsaydı görüşmeye onlar gidiyordu. O dönemde yüksek yargı organı yetkilileri ve Cumhurbaşkanı ile de görüşüldü, hatta en kalabalık ziyaret yaklaşık 20 rektörün katılımıyla Cumhurbaşkanlığına yapılan ziyaretle oldu. Yasa tasarısındaki çekincelerimizi o dönemde her yere aktarmaya çalışıyorduk'' dedi.

    ''Eğer YÖK ile hükümet arasında bu kadar sürtüşme olmasaydı, bu kadar çok görüşme yapılmaya gerek kalmazdı'' diyen Hilmioğlu, bahsedilen ziyaretler için önceden bir araya gelip değerlendirme yapma gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

    Duruşmaya, Hilmioğlu'nun çapraz sorgusuyla devam ediliyor.




    Hilmioğlu'nun çapraz sorgusuna geçildi Yorumları