Kurbanda yoksulun yüzünü onlar güldürecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (12:57)   Son Mesaj: 11-04-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    11-04-2010

    Kurbanda yoksulun yüzünü onlar güldürecek

    Kurbanda yoksulun yüzünü onlar güldürecek


    Türkiye'deki insani yardım amaçlı faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütleri, yaklaşan Kurban Bayramında dünyanın ve Türkiye'nin birçok bölgesinde hayırseverlerin yardımıyla kurban kesecek. Derneklerde kurban bedelleri:

    AA muhabirinin yardım kuruluşlarının internet sitelerinden derlediği bilgiye göre, toplumda yardımlaşmanın arttığı bayramlar, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın en güzel fırsatlarından biri olarak değerlendiriliyor.
    Türkiye'de insani yardım amaçlı kurulan dernekler da, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da, Kurban Bayramında hayırseverlerin yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışma başlattı.

    KİMSE YOK MU DERNEĞİ

    Kimse Yok Mu Derneği ise Türkiye'deki kurban bedeli 400 lira, yurt dışı kurban bedelini ise ülkelere göre 100 dolardan başlayıp 420 dolara kadar değişiyor.

    Dernek kanalıyla kurbanlarını yoksullara ulaştırmak isteyen hayırseverler, derneğin internet sitesinden seçeceği ülke için kredi kartıyla online bağış yaparak, banka veya postane hesaplarına kurban bedeli olarak 400 lira bağışlayarak kurbanını kestirebilir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da modern tesislerde kurban kesimlerini yapacak dernek, şubelerinin bulunduğu 28 kente ve Türkiye'nin bütün illerindeki ihtiyaç sahibi ailelere etleri ulaştıracak.

    Kesilen kurbanlar 7'şer kiloluk torbalara konularak kurban için hazırlanan özel kolilerle, dernek yetkilileri ve gönüllülerince ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek teslim edilecek. Kurban bağışlarını derneğe yapmak isteyen hayırseverler, 18 Kasım'a kadar müracaatlarını yapabilir.

    DENİZ FENERİ DERNEĞİ BAĞIŞÇILARI BİLGİLENDİRİLECEK

    Deniz Feneri Derneği ise 12 yıldan bu yana kurban vekaletlerini hijyenik ortamlarda, dini vecibelere uygun olarak yerine getiriyor. Türkiye'deki kurbanlıkların kesilmesinin ardından bağışçıları SMS ile bilgilendiren dernek, bayram sonrasında da Kurban Kesim Belgesi ve Kurban Kesim VCD'si ile bilgilendiriyor.

    İslami kurallara uygun olarak dernek yetkilileri ve veterinerler denetiminde modern kesimhanelerde, sağlık kurallarına uygun olarak kesilen kurbanlıklar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Deniz Feneri Derneğince bu yıl kurban kesim bedeli yurt dışında 220, yurt içinde ise 380 lira olarak belirlendi. Dernek Filistin için de kurban bedelinin 510 lira olarak tespit etti.

    -İHH, ÜLKE SAYISINI ARTTIRDI-

    İhtiyaç sahibi birçok kişiye, hayırsever insanların bağışlarıyla kurban dağıtacak İHH, bu yıl kurban keseceği ülke ve bölge sayısını arttırdı.

    Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta ve Güney Amerika, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkasya, Güney Asya, Güneydoğu Asya bölgelerindeki toplam 125 ülke ve bölgede kurban kesecek İHH, Türkiye'de ise 62 kentte yoksullara ulaşacak. Bu yıl kurban kesimi yapılacak bölgeler arasında Kamçatka, Nikaragua, Papua Yeni Gine, Fildişi Sahilleri, Kostarika, Belize, Guatemala gibi daha önce hiç gidilmeyen yerlerin yanısıra savaş ve krizlerin devam ettiği Irak, Afganistan, Filistin, Moro, Patani, Ürdün, Lübnan ve Myanmar da bulunuyor.

    Vakfın bu yıl kurban keseceği en ilginç ve en uzak ülkelerden birisi Rusya Federasyonu'nun en doğusunda bulunan Kamçatka bölgesi. Kamçatka, sönmüş durumdaki çok sayıda yanardağın olması ve aşırı soğuklar ve buz nedeniyle ''Ateşin ve Buzun'' ülkesi olarak biliniyor. Kurban bağışlamak isteyen hayırseverler, İHH'nin Fatih'teki merkezine gelerek elden, banka hesap numaraları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla, online ve telefon yöntemiyle bağışlarını yapabilir. İHH, bu yıl kurban bağış bedelinin 300 lira olarak belirledi.

    İSTANBUL ULUSLARARASI KARDEŞLİK VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

    İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS) ise vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen bağışçılar, banka hesap numaralarına, posta çeki hesabına veya internet sayfası üzerinden online olarak kurban bedeli olan 190 lirayı ödeyebilir.

    Ödeme yapıldıktan sonra bağışçıların kaydı alınarak kurban bedelinin derneğine ulaştığına dair SMS, kişilere gönderiliyor. Kurban fiyatlarının uygun olmasının nedeni, kurban kesimi yapılacak yoksul ülkelerin ekonomik koşulları nedeniyle kurbanlıkların ucuz olması ve aylar öncesinden yapılan bağlantılarla kurbanlıkların satın alınmasından kaynaklanıyor.

    Bu yıl Etiyopya, Kenya, Cibuti, Senegal ve Moğolistan gibi ülkelerde de kesim yapacak dernek, kurban etlerini eşit bölümlere ayırarak önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

    -GAZZE'DE KURBAN BEDELİ 500 LİRA-

    Cansuyu Derneği de her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da ihtiyaç sahipleri için kurban kesecek. Dernek bu yıl kurban bağış bedelini Pakistan, Asya, Afrika için 200, Çeçen kampları 250, Filistin kampları ve Balkanlar için 350, Türkiye için 450 ve Gazze için 500 lira olarak belirledi.

    DOST ELİ DERNEĞİ

    Konya'da faaliyet gösteren Dost Eli Derneği ise yurt içinde kurban bedelini yurt içinde 400, yurt dışında ise 200 lira olarak tespit etti. Dernek yurt içinde Konya merkez, ilçelerde ve köylerinde, yurtdışında ise Pakistan, Burkina Faso, Senegal, Moğolistan, Gürcistan ve Bosna Hersek'te kurban kesecek.

    Dernek Başkanı Mehmet Seçer, vekalet yoluyla kabul ettiklerini ve kurban bağışı yapanlara kesilen kurbanlarını kısa mesajla bilgilendirdiklerini belirtti.

    Kurbanın paylaşma ve dayanışmayı öne çıkaran bir ibadet olduğunu ifade eden Seçer, yılda bir defa da olsa binlerce yoksul ailenin evine et girdiğini kaydetti.




    Kurbanda yoksulun yüzünü onlar güldürecek Yorumları