2 madencinin cesedi için ihale imzalanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (12:54)   Son Mesaj: 11-04-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    11-04-2010

    2 madencinin cesedi için ihale imzalanıyor

    2 madencinin cesedi için ihale imzalanıyor


    TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıstaki patlamanın ardından kuyuya düştüğü tahmin edilen 2 madencinin cesetlerinin çıkarılması için hasarlı Yeni Karadon Servis Kuyusunun onarılmasına yönelik sonuçlanan ihale önümüzdeki hafta imzalanacak.

    Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıstaki patlamanın ardından kuyuya düştüğü tahmin edilen 2 madencinin cesetlerinin çıkarılması için hasarlı Yeni Karadon Servis Kuyusunun onarılmasına yönelik sonuçlanan ihale önümüzdeki hafta imzalanacak.
    AA muhabirinin TTK Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, maden ocağının eksi 540 kodunda meydana gelen patlamada Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerinin çıkarılması için hasarlı kuyuda çalışma yapması beklenen Çinli firmanın işi üstlenmekten vazgeçmesi üzerine açılan uluslararası ihale, 18 Ekimde TTK Satın Alma Dairesi Başkanlığında gerçekleştirildi.

    Komisyonun değerlendirmesi sonucu ihaleye katılan tek firma Çin Halk Cumhuriyeti'nden Sino Steel Industr Trade Group Corporation (SSIT) 1 milyon 209 bin dolar telif verdi.

    Değerlendirme sonucu, kuyunun tamamının temizliği, meydana gelmiş tahribatın giderilmesi, eksi 540 kodundan eksi 720'ye kadar tüm temizlik ve bakımının yanı sıra ihraç sisteminin ve yardımcı kurtarma vincinin yeniden bütün testlerinin yapılması ve devreye alınması işi, Çinli firmaya verildi.

    Yetkililer, firmanın önümüzdeki hafta sözleşmeyi imzalamak için yaklaşık 30 kişilik ekibiyle kente gelerek 150 iş gününde çalışmasını tamamlayacağını, işçilerin çıkarılmasına yönelik safhanın da işe başlanmasının ardından 45 günü geçmeyeceğinin tahmin edildiğini belirttiler.

    İHALE SÜRECİ

    TTK maden ocağının eksi 540 kodunda meydana gelen patlamayla oluşan göçüklerde Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine rastlanılmaması üzerine 735 metre derinliğe kadar ulaşan kuyuya düştüğü tahmin edilen işçilerin cenazesi çıkarılamadı.

    Kuyunun onarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 16 Ağustosta Çinli mühendislerden oluşan ekibin incelemelerde bulunarak ülkelerine dönmelerinin ardından TTK, kuyunun montajını yapan CITIC International Cooperation firmasının işe bir an önce başlaması için görüşmelerde bulundu.

    Kurumla arasında 10 yıllık tamir ve bakım sözleşmesi bulunmasına karşın CITIC firması deneyimli elemanları bulunmadığı, kuyunun onarımının uzmanlık isteyen iş olduğuna yönelik kuruma mektup göndererek işi yapamayacağını bildirdi.

    Bunun üzerine TTK yönetimi, kuyunun onarım işi için uluslararası ihaleye çıkmaya karar vererek hazırlıklarını tamamladı.




    2 madencinin cesedi için ihale imzalanıyor Yorumları