6 kişiye mezar olan heyelan anını anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (11:09)   Son Mesaj: 11-04-2010 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-04-2010

    6 kişiye mezar olan heyelan anını anlattı

    6 kişiye mezar olan heyelan anını anlattı


    Mardin'in Midyat ilçesinde toprak kayması sonucu ölen 6 kişinin cenazeleri toprağa verildi. Bu arada, yaralılardan Leyla Ural, toprak altında kaldığı sırada yaşadıklarını anlattı.

    Midyat'ın Barıştepe köyünde yeni kazılan foseptikten tandır yapılması için toprak çıkarılması sırasında toprak kayması sonucu hayatını kaybeden Zekiye Altunkaya (23), Zahide Güneş (32), Naciye Güneş (31), Azize Tapmaz (35), Masum Çankaya (11) ve Zelal Tapmaz'ın (4) cesetleri, Midyat Devlet Hastanesinin morgundan alındı.
    Cenazeler dün toprağa verildi.

    Bu arada, yaralılardan Leyla Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki kanalizasyon yapım çalışmaları kapsamında iki gün önce büyük bir foseptik açıldığını belirterek, akrabalarıyla toprak almak için çukura indiklerini söyledi. Toprak aldıkları sırada neye uğradıklarını şaşırdığını belirten Ural, ''Foseptikteki toprak, tandır yapımı için elverişliydi. Tandır yapmak için toprak alıyorduk. Tandır yapımında kullanmak için aldığımız toprak üzerimize kaydı. Hepimiz toprak altında kaldık. Belime kadar toprağa gömüldüm, kıpırdayamıyordum. Sonradan köydekiler gelip bizi çıkardı. 6 kişi öldü. Ölenler akrabalarımdı. Yaşadığıma inanamıyorum. Çok korktum'' dedi.

    Oğlu Masum Çankaya'yı kaybeden Şükrü Çankaya, oğlunun mezarının başında sinir krizi geçirdi. Ayakta durmakta zorlanan Çankaya, oğlu ve anneannesiyle birlikte kırmızı toprak almak için çukura indiğini belirterek, kazı sırasında göçük meydana geldiğini söyledi. Göçükte oğlunu kaybettiğini ifade eden Çankaya, ''Bir yandan oğlumu kaybettim, üzülüyorum, bir yandan da annemin yaralı olarak kurtulmasına seviniyorum. 5 çocuğum vardı, 4 tane kaldı. Tandır toprağı oğluma mezar oldu'' diye konuştu.

    6 kişinin hayatını kaybettiği toprak kayması sonucu Leyla Ural, Aziz Batı, Mikrime Batı ve Cemile Çankaya yaralanmıştı.




    6 kişiye mezar olan heyelan anını anlattı Yorumları