O kayıtlar Nur Serter'in elinden alınmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (10:34)   Son Mesaj: 11-04-2010 (10:34)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    11-04-2010

    O kayıtlar Nur Serter'in elinden alınmalı

    O kayıtlar Nur Serter'in elinden alınmalı


    Başörtüsü yasağının önemli simalarından, ikna odalarının fikir annesi ve uygulayıcısı CHP Milletvekili Nur Serter, başörtülü kızlarla yapılan görüşme kayıtlarını imha edeceğini açıklamasına itiraz geldi.

    Nagehan Alçı'nın köşe yazısı

    Gündemdeki 'elektrikli' konular yüzünden fark edilmedi ama aslında pazartesi günü Star gazetesinde tarihi bir röportaj yayınlandı. Fadime Özkan'ın CHP'li Nur Serter ile yaptığı röportaj. O röportajda ikna odalarıyla ilgili inanılmaz açıklamalarda bulundu üniversitelerdeki başörtüsü yasağının simge isimlerinden olan Nur Serter.
    ***

    Çarpıcı bölümleri aynen alıyorum:
    N. Serter: Amacımız sadece yasak hakkında bilgilendirmek ve eğitim görmelerine imkan sağlamaktı. ...Baskı yapılmış değil.
    F. Özkan: Odaya girenler aksini söylüyor.
    N. Serter: Benim elimde kayıtlar var. Bu konuşmalar başladığında dinci medya İ.Ü.'ye gerçekleşmemiş olaylardan ötürü iftiralar atıyordu. Görüşmeler başlayınca endişe ettim. Yarın biri çıkar, beni astılar kestiler diyebilir... Bir kamera aldık odaya, kızlara da söyleyerek tabii. ...Tümü kayda alındı. ...Sonuç çok şaşırtıcı oldu, beşi dışında tümü orada başlarını açtılar. Kayıt oldular. Pardesülerini de çıkarmak istediler... Hepimizin giydiği normal kıyafetler çıkıyordu içlerinden. Tedirgin oldum...
    F. Özkan: ...Madem o odada ne olduğundan o kadar eminsiniz neden kayıtları yayınlayıp gerçeğin ortaya çıkmasını sağlamıyorsunuz?
    N. Serter: Asla çıkarmam. Orada o ortamı paylaşmış olan öğrencilerin mahremiyeti var... Ben dava açılırsa kanıt olarak sunmak için kaydettim... Kasetleri imha edeceğim, gidecek.

    ***

    Bu ifadelerde görüyorsunuz. Yıllardır başörtüsü yasağı deyince akla gelen, psikolojileri altüst eden 'ikna odaları'nın baş öznelerinden olan Nur Hanım inanılmaz açıklamalarda bulunuyor. Ve üzerine tüm bu sürecin kayıtlarda olduğunu söylüyor.

    ***

    Böylesine kritik kanıt niteliğindeki kayıtlar Nur Hanım'ın inisiyatifine bırakılabilir mi? Öğrencilerin mahremiyetinin korunması önemli tabii ama onların yüzleri flulaştırılarak o kayıtlara bakılamaz mı?

    ***

    Ben ikna odalarında yaşananların aydınlığa çıkarılmasının birçok sorunun cevabını vereceğini düşünüyorum. O kayıtlar Nur Serter'in elinden alınmalı. Teker teker incelenip, o odalarda bir suç işlenip işlenmediğine bakılmalı!

    Akşam




    O kayıtlar Nur Serter'in elinden alınmalı Yorumları