Bazıları HAS Parti'ye 'HSP' mi diyecek?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (10:17)   Son Mesaj: 11-04-2010 (10:17)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    11-04-2010

    Bazıları HAS Parti'ye 'HSP' mi diyecek?

    Bazıları HAS Parti'ye 'HSP' mi diyecek?


    Muhalefet partileri ve medyadaki bazı muhalif çevrelerin Adalet ve Kalkınma Partisinin tescilli kısa yazılışı olan AK Parti yerine AKP'yi kullanmaları ile ilgili benzer durum bu kez HAS Parti için gündemde...

    Osman ATEŞLİ'nin haber analizi
    Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş'un kurucu genel başkanlığında kurulan Halkın Sesi Partisi, İçişleri Bakanlığı'na verdiği kuruluş dilekçesinde partinin kısa yazılışını 'HAS Parti' olarak tescil ettirdi.

    Ancak Ak Parti'nin 'AK'ından rahatsız olanların bu kez HAS Parti'nin 'HAS'ından rahatsız olmaları ihtimal dahilinde...

    Adalet ve Kalkınma Partisinin tescilli kısa yazılışı olan AK Parti yerine AKP'yi kullanan muhalefet partileri ve medyadaki bazı muhalif çevreler kısa yazılışı HAS Parti olarak tescil edilen Halkın Sesi Partisi'ne 'HSP' diyecekler mi merak ediliyor.

    Bunu hâlâ siyasi partiler arasında polemik konusu yapanlar, bu polemikten iyi malzeme çıkaran medya mensupları, hatta işi internet üzerinde 'AKP diyenler buraya' çağrısı yaparak örgütlenme noktasına götürenler 'HAS' için de yeniden iş başına geçecekler mi? Bunu zaman gösterecek.

    ERDOĞAN BİR ÇOK KEZ SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltması olan AK Parti ifadesini 'AKP' şeklinde kısaltanlara pek çok diyenlere bir çok kez sert tepki göstermişti.

    Erdoğan, "Partimizin kısaltılmış adı AK Parti`dir. AKP değildir. AKP diyenler ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan siyasi etiği hiçe sayarak bunu edep dışı söylemektedirler." diyerek bunun edepsizlik olduğunu savunmuştu.

    Partisinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda kayıtlı olan kısaltılmış adının AK Parti olduğunu ifade eden Erdoğan, "Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Böyle yazmıyorlarsa bu, edebe sığmaz. Böyle söylemiyorsan o zaman iftira atıyorsun. Bizi olmadığımız şekilde gösteriyorsun. Olmadığımız bir isimle anmaya çalışıyorsun. Şüphesiz ki bizim tabii onlara saygımız olmaz." şeklinde konuşmuştu.

    AK Parti kısaltmasında AK'ın hem temizliği hem de Adalet ve Kalkınma'yı ifade ettiğini belirten Erdoğan, bunun bazılarını rahatsız ettiğini ifade etmişti.

    * Ak Parti-AKP polemiğinin yaşandığı dönemde Hürriyet gazetesi çizeri Latif Demirci'nin konu ile ilgili gazetede yer alan karikatürü...



    Erdoğan ATV'de katıldığı başka bir canlı yayında da bu yöndeki soruya şöyle cevap vermişti:

    "2002 yılında bir köşe yazarı bu süreci başlattı ve "AK Partiye, (AK Parti) demeyin, (AKP) deyin'... Oradan başladı ve genişleyerek gitti.

    Şimdi böyle bir tespit var. Ben burada şunu özellikle vurgulamak isterim; TDK'nın konuyla ilgili bu açıklaması bana göre çok çok önemli. O da şu; bugün TÜİK var. Açılımı nedir? Türkiye İstatistik Kurumu... Eğer biz bunu Türkiye İstatistik Kurumu olarak vereceksek, bunun kısaltılmış adının 'TİK' olması lazım ama 'TİK' Demiyoruz, aynı şekilde TÜBİTAK var. Ne ise onu kullanıyoruz.

    Bizim de isteğimiz, sadece bizim açılımımız Adalet ve Kalkınma Partisidir, ama kısaltılmış adımız da Ak Parti'dir ve bu tescilli adımızdır.

    Niçin bizim bu tescilli adımızla değil, farlı kendinize göre belirlediğiniz bir ad ile anmak istiyorsunuz. Burada, samimi bir niyet yok. Burada istediğimiz adabı muaşerete davettir. Biliyorsunuz, adap kelimesi de edep kelimesinin çoğuludur."




    Bazıları HAS Parti'ye 'HSP' mi diyecek? Yorumları