Taksim'de katliam emri Roj TV klibinde!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (09:54)   Son Mesaj: 11-04-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    11-04-2010

    Taksim'de katliam emri Roj TV klibinde!

    Taksim'de katliam emri Roj TV klibinde!


    Yakalanan teröristlerin 'metropol eylem şifrelerini örgütün radyo ve televizyonundan aldıkları' yönündeki ifadelerinden yola çıkan polis, Taksim'e saldırı emrinin Roj TV yayınındaki Kürtçe şarkının klibiyle geldiğini belirledi

    Devrim Tosunoğlu'nun haberi
    Taksim saldırısını gerçekleştiren Vedat Acar'ın kimliğinin ortaya çıkmasının ardından polis, saldırı detaylarını da belirlemeye başladı. Yapılan incelemelerde Vedat Acar'ın eylem talimatını şifreli olarak Roj TV üzerinden aldığı tespit edildi. Polis, bombacının şifrelerinin peşine düştü. 8 Ekim tarihinde bombalarla birlikte İstanbul'a gelen ve Şirinevler'de bir daire kiralayan Acar'ın ev sahibinden ilk isteğinin televizyona Roj TV'yi kurmak olduğu öğrenildi. Canlı bombanın bu isteğini öğrenen polis son 1 ay içerisinde yakalanan teröristlerin ifadelerini yeniden incelemeye aldı ve metropol eylemlerinde, teknik takibe takılmamak için teröristlere eylem talimatının televizyon ve radyo yayınlarındaki şifreli mesajlarla verildiğini belirledi. Canlı bombanın evinde inceleme yapan polis Roj TV izlemek için uydu anteni kurulduğunu tespit etti. Bunun üzerine Acar'ın da saldırı talimatını Roj TV'de yayınlanan bir müzik klibindeki şifreyle aldığını saptadı. Polis şimdi Roj TV ve Mezopotamya Radyo'nun eski kayıtlarını inceleyerek canlı bomba Vedat Acar'ın hangi şifre ile harekete geçtiğini araştırıyor. Polis, canlı bomba Vedat Acar'ı, eylemi gerçekleştirdiği 31 Ekim sabahı Taksim Meydanı'na getiren taksi ve şoförü de araştırıyor.

    KIRSALDA RADYO VE TV

    Polis ayrıca son dönemde yakalanan teröristlerin ifadelerinde ilginç detaylara da rastladı. Bu tip eylemler için Öz Savunma Birlikleri'nin (ÖSB) kurulduğunu belirleyen polis, şu tespitlerde bulundu: ÖSB'ler, kırsal alandan habersiz eylem yapamayacak. Kırsal alanın eylem talimatları da örgüte yakın radyo ve televizyonlar vasıtasıyla eylem yapacak kişilere iletilecek.

    POLİSE YÖNELİK EYLEM

    Örgütün değişen eylem stratejisi kapsamında askere yapılan eylemlerin yeterince ses getirmediğini düşündüğü ve polise yönelik eylemlerin artması talimatını verdiği de belirlendi. Kalabalık polis noktalarına eylem düzenlenmesi talimatını veren örgüt üst yönetimi militanların "Sahte ihbarlarla polisi bir noktada toplayıp eylem düzenlemeleri'ni istediği tespit edidi.

    PATLAYICILARLA BİRLİKTE GELMİŞ

    BOMBALARLA Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen Acar'ın saldırısıyla örgütün yeni stratejisi de ortaya çıktı. Önceki saldırılarında bombaları sonradan militanlarına gönderen örgüt bu yöntemi bıraktı. Kuryelerin ve bombaların bir bir yakalanması örgütü yeni yöntem arayışına itti. Buna göre örgüt artık eyleme giden militanını patlayıcılarla gönderme kararı almış.

    DAĞDAN TAKSİM'E ÖLÜM TUZAĞI

    - 20 EKİM 2009 İSTANBUL: Canlı bomba Vedat Acar, Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 PKK'lının Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğu 19 Ekim 2009 tarihinden bir gün sonra 20 Ekim günü ilk kez İstanbul'a geldi.

    - 22 EKİM 2009 İSTANBUL: Ağabeyi Sedat Acar adına sahte kimlik yaptırdı.

    - 26 EKİM 2009 İSTANBUL: Behçet hastası canlı bomba Vedat Acar, sahte kimliğiyle 26 Ekim 2009'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde muayene oldu.

    - 1 ŞUBAT 2010 İSTANBUL: Cerrahpaşa'da tekrar kontrolden geçti.

    - 22 MART 2010 DİYARBAKIR: Diyarbakır'da yapılan Nevruz kutlamalarına katıldı. Ağabeyinin adına düzenlenen sahte kimlikle Diyarbakır'da bir otelde kaldı.

    - 24 MART 2010 VAN: Acar'ın Nevruz kutlamalarından 2 gün sonra ise Van üzerinden dağ kadrosuna katıldığı tespit edildi.

    - 21 EYLÜL 2010 DİYARBAKIR: Bir süre dağ kadrosunda kalan Acar, 21 Eylül 2010'da yeniden Türkiye'ye giriş yaptı. Bir süre Diyarbakır'da kaldı.

    - 8 EKİM 2010 İSTANBUL: Bu tarihte yanına aldığı patlayıcılarla birlikte otobüsle İstanbul'a geldiği belirlendi.

    - 10 EKİM 2010 İSTANBUL:
    Bahçelievler'deki evi yine ağabeyinin adına düzenlenmiş sahte kimlikle kiraladı.

    - 30 EKİM 2010 İSTANBUL: Taksim Meydanı'na gelerek keşif çalışması yaptı.

    - 31 EKİM 2010 İSTANBUL: Roj TV'den aldığı şifreli talimat doğrultusunda Taksim Meydanı'nda saat 10.40 civarında üzerindeki bombayı patlatarak, ortalığı kana buladı ve 32 kişinin yaralanmasına neden oldu.

    Akşam




    Taksim'de katliam emri Roj TV klibinde! Yorumları