İngiltere Google'ı tehdit etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (09:43)   Son Mesaj: 11-04-2010 (09:43)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    11-04-2010

    İngiltere Google'ı tehdit etti

    İngiltere Google'ı tehdit etti
    Street View projesi, Google'ın canını fena yakacağa benziyor. Kanada, Avustralya ve Güney Kore'den sonra, İngiltere'de de firma hakkında soruşturma başlattı.


    İngiliz yetkililer, Google'ın Street View projesi süresince topladığı WiFi verileri hakkında soruşturma başlattı. Bilindiği üzere Street View, Google Maps ve Google Earth için panaromik sokak fotoğrafları toplamaya yönelik bir uygulama ve arama devinin başını, zaman zaman belaya sokuyor.

    İngiltere Google'ı tehdit etti

    Şirket, kısa süre önce Street View uygulamaları sırasında yanlışlıkla kişisel verileri topladığını itiraf ederek, kamuoyundan özür dilemiş (Google'dan Resmi Özür) ve Avustralya, Kanada, Güney Kore gibi ülkelerde firma aleyhine soruşturma açılmıştı.

    Özürle Yetinmeyen Ülke

    İngiltere ise özürle yetinmedi ve mahremiyet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Google'a 800.000 dolar ceza kesilmesi gündeme geldi. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, müfettiş Christopher Graham, "Google'ı uyardık ve bir daha benzer bir vakanın gerçekleşmemesi yönünde söz aldık" açıklamasını yaptı. Graham, "Mahremiyet yasası tekrar ihlal edilirse, sert yaptırımlarda bulunacağız" tehdidini savurmayı da unutmadı.


    İngiltere Google'ı tehdit etti

    :: Google aleyhine açılan soruşturmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    İngiltere Google'ı tehdit etti Yorumları