Mardin'de göçükte kalan 6 kişi toprağa verildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (04:10)   Son Mesaj: 11-04-2010 (04:10)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-04-2010

    Mardin'de göçükte kalan 6 kişi toprağa verildi

    Mardin'de göçükte kalan 6 kişi toprağa verildi


    Mardin'in Barıştepe Köyü'nde göçük altında kalarak hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi, gözyaşları ile toprağa verildi.

    Barıştepe köyünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda toprak altından çıkarılan cesetler otopsi için Midyat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsiden sonra cenazeler, gece saat 23.30 sıralarında yakınları tarafından alınarak Barıştepe köyüne getirildi. Cenazeler, köy camisinde kılınan namazdan sonra aile mezarlığında getirilerek dualar arasında toprağa verildi. Cenazeye katılmak üzere çevre köylerden çok sayıda vatandaş Barıştepe köyüne geldi.
    Yakınlarını toprağa vermek zorunda kalan Barıştepe köylüleri, tabutları görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Kadınların ağıtları mezarlıkta yankılandı. 11 yaşındaki oğlu Masum Çankaya'yı kaybeden baba Şükrü Çankaya, oğlunun mezarı başında sinir krizleri gecirdi. Ayakta durmakta zorlanan Çankaya, oğlu ve anneannesi ile birlikte kırmızı toprak almak için çukura gittiğini belirterek, burada yapılan kazı esnasında göçük meydana geldiğini söyledi. Göcük esnasında oğlunu kaybettiğini kaydeden Çankaya, "Bir yandan oğlumu kaybettim üzülüyorum, bir yandan da annem yaralı olarak kurtulmasına seviniyorum. 5 çocuğum vardı. Şimdi 4 tane kaldı. Tandır toprağı oğluma mezar oldu" dedi.

    Yaşanan göçükte müteahhitin ihmali olduğunu iddia eden ve olayda iki gelinini kaybeden Abdurrahman Güneş, "Burada yapılan kazıda herhangi bir uyarıcı levha ve işaret bulunmuyordu. İki gelinimi kaybettim. Bunların hesabını kim verecek? Bir sürü torunum annesiz kaldı" diye konuştu.

    Yolağzı köyünden Barıştepe köyüne kızlarını gelin olarak veren 60 yaşındaki İbrahim Sincar ve eşi Rahime Sincar, cenaze sırasında güçlükle ayakta durdular. 11 çocuğunun olduğunu kaydeden İbrahim Sincar, "Kızımı 7 yıl önce Barıştepe köyüne gelin olarak verdim. Eşi işsiz inşaatlarda gündelik olarak çalışıyor. Kızım da çocuklarına tandır ekmeği yapmak için tandır yapacaktı. Çukur onların mezarı oldu. Takdiri ilahı yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

    İl Özel İdaresi tarafından köyün kanalizasyonunu bağlamak üzere açılan büyük çukura inen kadınlar, buradan tandır yapımında kullanılan kırmızı topraktan almak istemişti. Toprakları çuvallara koyarken kazdıkları alanın çökmesi üzerine kadınlar göçük altında kaldı. Olayda 5 kadın, biri 11 yaşında erkek çocuk olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybettti. 4 kişi de yaralandı. Yaralı 2'si ağır 4 kişinin tedavisi sürüyor.

    Faciada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Şevkiye Altunkaynak (23), Zahide Güneş (32), Azize Tapmaz (30), Naciye Güneş (31), Zelal Tapmaz (4), Mahsum Çankaya (11).

    Yaralılardan Aziz Batı (11), Diyarbakır'a sevk edildi. Cemile Çankaya'nın (60) tedavisi Mardin Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Mikrime Batı (49) ve Leyla Ural da (18) tedavi altında.




    Mardin'de göçükte kalan 6 kişi toprağa verildi Yorumları