Meclis, Rusya ile nükleer sözleşmeye onay verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-03-2010 (20:19)   Son Mesaj: 11-03-2010 (20:19)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    11-03-2010

    Meclis, Rusya ile nükleer sözleşmeye onay verdi

    Meclis, Rusya ile nükleer sözleşmeye onay verdi


    TBMM Genel Kurulunda, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı konusunda Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

    Tasarı üzerinde CHP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, nükleer enerjinin tehlikelerine dikkati çekti.
    Çernobil faciasından sonra 2 milyon 600 bin insanın yaşadığı yerden göç etmek zorunda kaldığını ve 32 bin insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Seyhan, toplamda 9 milyon kişinin de bu patlamadan etkilendiğini bildirdi.

    CHP'li Seyhan, dünyanın en kötü 5 santralini Rusya'nın yaptığını iddia ederek, nükleer enerjinin Türkiye için ne kadar tehlikeli olabileceğine işaret etti.

    Daha sonra yapılan oylamada tasarı kabul edilerek yasalaştı. Böylece Genel Kurulda bugün, 17 ikili anlaşmanın kabulüne ilişkin kanun tasarısı kabul edilmiş oldu.

    TBMM Başkanvekili Meral Akşener, sıradaki tasarının görüşmelerine geçildiğinde Komisyonun yerini almaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.




    Meclis, Rusya ile nükleer sözleşmeye onay verdi Yorumları