Önder Sav yeni MYK'yi yok saydı /Video   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (19:54)   Son Mesaj: 11-03-2010 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    11-03-2010

    Önder Sav yeni MYK'yi yok saydı /Video

    Önder Sav  yeni MYK'yi yok saydı /Video


    CHP'de yaşanan söz düellosunda son sözü Önder Sav söyledi. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu Önder Sav tanımadı. Sav, Kurultay'da bugünün hesabının sorulacağını açıkladı.



    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) yer almayan Önder Sav, ''Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı değil, dünyanın en yetkili kurumuna da gidilse hukuki sakatlık, sakatlıktır. Cilalı sözlerle örtemezsiniz'' dedi.
    Sav, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK oluşturmasına tepki gösterdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kendi imzasıyla Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdığını, ancak imzasına sadık kalmayarak toplantıya katılmadığını öne süren Sav, 81 üyeli Parti Meclisi'nin 61 üyesinin katılımıyla toplantının yapıldığını söyledi.

    Katılımın karar almaya yetecek düzeyde olduğunu belirten Önder Sav, toplantıda divan başkanlığına verilen önergeyle 27-28 Kasım tarihinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda Tüzük Kurultayı toplanması kararının verildiğini aktardı.

    Sav, çoğu kendisinin yanında olan Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin bu üyeliklerinin hukuken devam ettiğini ileri sürerek, ''Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı değil, dünyanın en yetkili kurumuna da gidilse hukuki sakatlık, sakatlıktır. Cilalı sözlerle örtemezsiniz'' diye konuştu.

    Önder Sav, CHP yönetiminde yeni görev alanların kendilerine siyaseti öğretemeyeceğini bu noktaya gençlik kollarından geldiğini belirterek yeni Cumhuriyet Halk Partisi diyenlere CHP'liliği öğretebileceklerini söyledi.

    Önder Sav, CHP'nin omurgasını edirmeyeceklerini CHP ekseninden kaydırtmayacaklarını belirterek Yeni Cumhuriyet Halk Partisi dinleyenlerden çok daha fazla CHPli olduklarını laiklik kavramına sahip çıkacaklarını, başka partilere yeltenenler veya bir iki oy için çizgiyi değiştirmeye kalkanlara müsade etmeyeceklerini söyledi.

    Önder Sav, Kurultay'daki Önder Sav'ın dün geceye kadar aynen devam ettiğini ancak artık Genel Başkanla yürüyemeyeceğini anladığını belirtirken CHP'deki odasını boşaltamasının kolay olmayacağını taşınması için en az 5-6 kamyona ihtiyaç olacağını söyledi.




    Önder Sav yeni MYK'yi yok saydı /Video Yorumları