Midyat'ta köyde toprak kayması: 3 ölü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-03-2010 (17:57)   Son Mesaj: 11-03-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    11-03-2010

    Midyat'ta köyde toprak kayması: 3 ölü

    Midyat'ta köyde toprak kayması: 3 ölü


    Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyünde toprak kayması maydana geldi. Göçükteki ölü sayısının 6 olduğu belirtilirken, 5 kişi de tedavi altına alındı. Toprak altında kaç kişi olduğu belli değil.

    Mardin'in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde fosseptik (kanalizasyon) çukuru kazısında meydana gelen göçükteki ölü sayısının 6 olduğu belirtildi.
    Cihan Haber Ajansı muhabirinin Kaymakam Fatih Akkaya'dan aldığı bilgiye göre olayda 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de hastanede tedavi görüyor. Toprak altında kalanların sayısı halen netlik kazanmadı.

    Midyat'a 10 kilometre mesafedeki Barıştepe köyünün kanalizasyonunu bağlamak için köyden 1 kilometre uzaklıkta büyük bir çukur kazıldı. Yaklaşık 5 metre derinlik ve 25 metrekare genişliğindeki çukur için köylüler seferber oldu. Çukurun etrafındaki toprağın kayması sonucu köylüler göçük altında kaldı.

    Olay üzerine köye iş makineleri ve ambulanslar sevk edildi. Kurtarma çalışmasında, toprak altında kalanlara zarar vermemek için kepçe kullanılamadı. Kazma küreklerle yapılan arama çalışmasında 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı, 6 kişinin ise hayatını kaybettiği anlaşıldı. Köydeki çalışmalar devam ediyor.




    Midyat'ta köyde toprak kayması: 3 ölü Yorumları