Güler Sabancı'ya dünya verimlilik ödülü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (17:58)   Son Mesaj: 11-03-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    11-03-2010

    Güler Sabancı'ya dünya verimlilik ödülü

    Güler Sabancı'ya dünya verimlilik ödülü


    Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya Dünya Verimlilik Ödülü'ne layık görüldü.

    Ödülünü Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün elinden alan Sabancı, "Yaptığımız her işte rekabetçi olmak için; kalite, fiyat ve serviste başarılı olmak için verimlilik her aşamada tanımlanıp ölçülmelidir." dedi.
    Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu (WCPS), Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC) ve Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) ortak organizasyonu 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı'nın ana konuşmacısı oldu. Kongrede Sabancı'ya Dünya Verimlilik Ödülü verildi.

    Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından takdim edilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güler Sabancı şunları kaydetti:

    "Yaptığımız her işte rekabetçi olmak için; kalite, fiyat, servis üçgeninde başarılı olmak için verimliliğin her aşamasında tanımlanması ve ölçülmesi gerekmektedir. Sabancı'da verimlilik başarının tarifidir. Global krize, verimlilik artışına dayanmayan gevşek para politikaları ve para bolluğu aşırı borçlanmalara sebep oldu.

    Türkiye'nin sağlam bankacılık altyapısı, toksik aktif sorunu olmaması ve akılcı uygulanan mali politikası, bizi krizin en kötü etkilerinden korudu. Türkiye olarak sürdürülebilir verimliliği yakalamak için çok daha fazla çalışmamız gerekecek. Ülkemizdeki olumlu gelişmelere paralel rekabet gücümüzü sürekli geliştirmek için daha odaklanmış çalışmalara ve politikalara ihtiyacımız var. Türkiye olarak daha uzun vadeli stratejilere odaklanarak bu vizyonla hareket etmeliyiz."




    Güler Sabancı'ya dünya verimlilik ödülü Yorumları