Topçu: İdam meclis gündemine getirilmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (17:37)   Son Mesaj: 11-03-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    11-03-2010

    Topçu: İdam meclis gündemine getirilmeli

    Topçu: İdam meclis gündemine getirilmeli


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Terör ve terör örgütü üzerinden siyaset yapan 3 partinin yapacağı iş, hemen idamı meclis gündemine getirip koymak'' dedi.

    Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneğini ziyaret eden Topçu, yaptığı açıklamada, terörün bitirilmesi için idam cezasının Meclis gündemine getirilmesi, Avrupa Birliği ile sürecin dondurulması ve terörle mücadele konseptinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
    ''Mehmetçik, 1946 yılında, Irak ile yapmış olduğumuz, yürürlükte olan anlaşmanın gereğini yapmalı, 75 kilometre derinliğe girmeli'' diyen Topçu, ''Sayın Başbakan kendisi diyor ki, 'Avrupa Birliği ülkelerindeki bazı dostlarımız terörü destekliyor.' İşte Taksim'de patlayan bombanın nereden geldiğini ülkenin resmi ağızları itiraf etti'' ifadesini kullandı.

    Topçu, terörle mücadele kanununun kapsamının genişletilmesi gerektiğini savundu.

    ''Ülkemizde güvenlik problemdir. Hemen, devleti ebet, milleti esas, insanı öncelik alan bir anayasanın çalışmaları başlamalıdır'' diyen Topçu, ''Referandum neticesinde milletimiz bunu istemektedir. Sivil, mutabakatlı, devleti bir, milleti bir ama insanı mutlak merkezde olan bir anayasanın hazırlanması lazım'' dedi.

    Yalçın Topçu, BBP Nevşehir il teşkilatını da ziyaret ederek, partililerle görüştü.




    Topçu: İdam meclis gündemine getirilmeli Yorumları