Vural: Başbakan PKK'dan ateşkes talep etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (17:19)   Son Mesaj: 11-03-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    11-03-2010

    Vural: Başbakan PKK'dan ateşkes talep etti

    Vural: Başbakan PKK'dan ateşkes talep etti


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlere kadar PKK'dan ateşkes talep ettiğini öne sürdü.

    Vural, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, ''Tarihinin en yüz karası, en utanç verici gelişmelerine şahitlik ettiğini'' savundu.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Terör örgütünü muhatap aldığını ve onunla müzakereye başladığını itiraf ettiğini'' ileri süren Vural, ''(Terör örgütünün son çırpınışlarıdır, hiçbir talep silahla kabul edilemez) diyordu.

    PKK terör örgütü bizim vatandaşlarımızı ve polisimizi hedef alırken, Başbakan'ın bilgisi ve onayı dahilinde meğer İmralı ile iş tutuyorlarmış, PKK terör örgütüyle müzakere ediyorlarmış. Bu ne biçim yüz karasıdır, münafık siyasetidir?'' dedi.

    Vural, şunları kaydetti:

    ''Genel Başkanımızın 'PKK ile müzakere yapıldığına' ilişkin iddiaları karşısında 21 Ağustosta, Sivas'ta şeref ve haysiyet cellatlığı yapan sayın Başbakan, 'diyalog sürecinden müzakere sürecine geçildiğini' ifade eden Aysel Tuğluk'un sözleri karşısında dut yemiş bülbül gibi susmuş, şeref ve haysiyetten bahseder olmamıştır. Nerede unuttu acaba? Sivas'ta kürsüde mu unuttu?

    Bugün PKK muhatap alınmıştır. PKK ile müzakere yapıldığı sayın Başbakan tarafından tescillenmiştir. Referandum sürecinde, milletin, kurulan bu tuzak karşısında uyanmaması için PKK'dan ve İmralı'dan medet umarak ateşkes pazarlığı yapan Başbakan, yine bugün seçimlere kadar pis bir pazarlık ekseninde PKK'dan ateşkes talep etmiştir.

    Görülebilmektedir ki artık AKP ile PKK seçim ittifakı yapmışlardır. Seçim stratejisinde PKK'ya bir takım sözler vaat edilmiştir. Bu sözler nedir? 2011 seçimlerinden sonra yerine getirmeyi taahhüt ettiğiniz sözler nelerdir? Bunu çıkın açıklayın.''

    Başbakan'ın ''PKK değirmenine taşınan suyun başında oturduğunu, değirmenin çakçakası olduğunu'' savunan Vural, ''Başbakan, PKK'nın ipiyle seçimlere gitmek istemektedir.

    Bu da AKP'nin içine düştüğü acziyeti ortaya koymuştur. Başbakan bu görüşmelerin kendi bilgisi ve onayı dahilinde yapıldığını ortaya koymuştur'' dedi.

    ''PKK ile hangi konularda müzakere edildiğinin, hangi vaatlerde bulunulduğunun'' açıklamasını isteyen Oktay Vural, ''İlk defa bir terör örgütü muhatap kabul edilmiştir. Bundan daha büyük bir kara leke olur mu? Başörtüsü konusunu çözmekten kaçan AKP, PKK ile müzakereden çekinmemektedir.

    PKK ile mütareke imzalanmıştır. Mütarekeyle müzakerenin başlamış olduğunu esefle görüyoruz''diye konuştu.

    Konuşmasında ''Bugün AKP'ye oy veren kardeşlerimin içi sızlamıştır'' ifadesine yer veren Vural, ''Bu millet PKK ile müzakere yap diye mi oy verdi? Başörtüsünü unut, PKK'yı umut olarak göstermek için mi oy verdi'' sorularını yöneltti.

    DAVA AÇIYORUM

    Başbakan'ın ''şerefsizlik, alçakça iftiradır'' sözlerini aynen iade ettiklerini söyleyen Vural, şunları söyledi:

    ''Sayın Başbakan bu görüşmelerle ilgili 'alçakça iftira, ispat etmeyen şerefsizdir' demişti. Avukatıma dün itibariyle vekalet verdim. Sayın Başbakan hakkında bu ifadeleri kullandığından dolayı dava açıyorum. 'Müddei iddiasını ispatla mükelleftir' diye söylediğine göre, Başbakan da bunu teyit ettiğine göre ben, İmralı'da kimlerle görüşüldüğünün tespitini resmi olarak isteyeceğim.''

    Vural, ülkücü camiadan, onun genel başkanından ve milletten özür dilenmesi gerektiğini ileri sürdü.

    Basın toplantısı sırasında elektriğin kesilmesi üzerine Vural, ''Herhalde basın toplantısını provoke etmek için kesilmemiştir'' dedi.

    Elektriğin hemen gelmesi üzerine de Vural, ''Gördünüz mü muhalefet uyarınca nasıl ışık yanıyor. Muhalefetin görevi de budur'' diye konuştu.




    Vural: Başbakan PKK'dan ateşkes talep etti Yorumları