'Faili meçhul' önerisi mecliste kabul edilmedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-03-2010 (16:56)   Son Mesaj: 11-03-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    11-03-2010

    'Faili meçhul' önerisi mecliste kabul edilmedi

    'Faili meçhul' önerisi mecliste kabul edilmedi


    TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, ''Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması'' ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

    Öneri üzerine söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AK Parti'nin, faili meçhul cinayetlerle ilgili daha önce verilen araştırma önergelerini reddettiğini söyledi.
    Bazı AK Parti'li milletvekillerinin, yaptıkları konuşmalarda, böyle bir komisyon kurulması gerekliliğine katıldıklarını söylediklerini, ancak Genel Kurulda önergelerin kabul edilmediğini belirten Öztürk, bunun bir çelişki olduğunu ifade etti.

    ''Faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılmasından kim korkuyor'' diye soran Öztürk, kanlı katliamlarla hesaplaşmak isteyen herkesin bu öneriye destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da özellikle 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlerden örnekler vererek, bunların açığa çıkarılması için Meclis'te hakikatleri araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. Sakık, ''Bir yandan daha önceki idamlar için gözyaşı döküyorsunuz, diğer yandan 'Öcalan niye asılmıyor' diyorsunuz'' diye konuştu.

    Eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski milletvekili Aysel Tuğluk'un, milletvekilliği görevine geri dönmek için TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruyu anımsatan ve başvuruların kabul edilmemesini eleştiren Sakık, ''MHP bunu seçimlerde kullanır diye korkuyorsunuz'' dedi.

    AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise dün danışma kurulu kararının kabul edilerek çalışma takviminin belirlenmesine rağmen CHP'nin bu öneriyi getirdiğini belirterek, ''Buradaki amaç, çalışma programını aksatmaktır'' diye konuştu.

    Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasından kimsenin korkmadığını, bu konuda herkesin hemfikir olduğunu ifade eden Tunç, ancak böyle bir konunun, partilerin uzlaşması dahilinde gündeme getirilmesinin faydalı olacağını söyledi.

    Konuşmalarında ardından yapılan oylamada, CHP'nin önerisi kabul edilmedi.




    'Faili meçhul' önerisi mecliste kabul edilmedi Yorumları