TBMM Genel Kurulunda bal gibi muhabbet!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (16:38)   Son Mesaj: 11-03-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-03-2010

    TBMM Genel Kurulunda bal gibi muhabbet!

    TBMM Genel Kurulunda bal gibi muhabbet!


    AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, TBMM Genel Kurulunda Ardahan balını övmeye başlayınca ''Ağanın eli tutulmaz" diyen TBMM Başkanvekili Meral Akşener, bütün milletvekillerine yarım kilo bal göndermesini istedi.

    Kaya, milletvekillerinden, ''Bal ihtiyaçları olması durumunda Ardahan balından almalarını'' istedi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener de Kaya'ya, ''Ağanın eli tutulmaz. Ben hariç, milletvekillerine yarım kilo bal dağıtarak tanıtımını yapabilirsin'' diye seslendi.
    TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akşener'in başkanlığında toplandı.

    Ardahan kırsal kalkınma projesi hakkında gündemdışı konuşan AK Parti'li Kaya, projeyle bölgede hayvancılık ve tarımın daha da gelişeceğini söyledi.

    Geçmişte Ardahan'ı terkedenlerin artık dönmeye başladığını, bunun da Ardahan'ın geliştiğini gösterdiğini ifade eden Kaya, ilinde arıcılığın da geliştiğini anlattı.

    Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi balının Ardahan balı olduğunu ve bunu da dünyada marka haline getirmek istediklerini belirten Kaya, milletvekillerine, ''Eğer bal ihtiyacınız olursa Ardahan balından vazgeçmeyin'' tavsiyesinde bulundu.

    Bunun üzerine, birleşimi yöneten Akşener, ''Ardahan balının sadece kürsüden tanıtılmasıyla kalmayın. Ağanın eli tutulmaz, bütün milletvekillerine yarım kilo bal gönderirseniz iyi olur'' dedi. Meral Akşener, kendisinin şeker hastası olduğunu ve bu nedenle de bal istemediğini ifade etti.

    -12 EYLÜL MAĞDURU MEMURLAR-

    BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Anayasa Mahkemesinin, 12 Eylül mağduru memurların durumu ile ilgili verdiği karar hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, ''12 Eylül darbesinin üzerindeki'kara lekelerin'' halen temizlenemediğini söyledi.

    O dönemde 650 bin kişinin gözaltına alındığını, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığını, 517 kişi hakkında idam kararı verildiğini ve 50 kişinin asıldığını öne süren Yaman, ''1402'likler'' olarak bilinen, o dönemde görevlerinden uzaklaştırılan ya da istifa etmek zorunda kalan memurların, Anayasa Mahkemesinin verdiği son kararla haklarını geri alabileceklerini iddia etti.

    MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut da Adana'nın sorunları hakkında gündemdışı konuştu.

    Yerinden söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne ise geçen hafta yönetim kurulu üyeliğine seçildiği, ''Küresel Eylem İçin Parlamenterler'' kuruluşunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.




    TBMM Genel Kurulunda bal gibi muhabbet! Yorumları