Gül: Her şey ülkeyi daha iyi yapmak için   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-03-2010 (16:37)   Son Mesaj: 11-03-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    11-03-2010

    Gül: Her şey ülkeyi daha iyi yapmak için

    Gül: Her şey ülkeyi daha iyi yapmak için


    Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de her inançtan vatandaşların dayanışma içinde yaşadığını belirterek, ''Herkesin dini, inancı farklı olabilir ama karşılıklı saygı, sevgi, dayanışma içinde ülkeyi daha iyi yapmak için uğraşıyoruz'' dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'da Garnizon Komutanlığını ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığı'na geçti. Burada halka hitap eden Gül, Hatay'ı Cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Hatay'da insanların birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde yaşadıklarını dile getiren Gül, farklı dinlerden, mezheplerden, etnik yapılardan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğini ifade etti.
    Hatay'da kamu görevlilerinin de vatandaşın refahı için en iyi biçimde çalıştıklarını belirten Gül, Hatay'ın güzelliklerini ve yaşadığı gelişimi görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

    Daha sonra Belediye Başkanı Lütfü Savaş makamında ziyaret eden Gül'e, burada gül şeklinde defne sabunu, Hatay'daki tarihi bir binayı gösteren tablo ve fotoğrafı hediye edildi.

    Tarihi eserlere büyük önem verdiğini ifade eden Gül, bazen bu eserlerin yıprandığını ya da aslının korunamadığını görmenin üzüntü verici olduğunu söyledi. Gül, hızlı nüfus artışı ve sosyal şartlar nedeniyle ortaya çıkabilecek bu sorunların giderilmesinin de önem taşıdığını belirtti.

    Eserlerin restorasyonları yapılırken çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Gül, restorasyon yapılırken bazı eserlerin boyalarının çizilmesi veya tarihi bir binaya alüminyum pencere yapılması gibi durumların ortaya çıkmasının, eserin orijinalliğine zarar verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, eserlerin orijinal haliyle insanlığa kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

    Hatay'da da çok önemli tarihi eserlerin bulunduğunu, çok uzun bir tarihi geçmişi olan ilde bu eserlerin en iyi şekliyle korunması gerektiğini belirten Gül, ''açık hava müzesi'' olarak nitelediği Hatay'da tarihi dokunun en iyi şekilde korunması gerektiğini söyledi.

    Gül, belediye başkanlığı önündeki vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanıp uğurlanırken BASK Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz'ın, ''Emret Başkomutanım'' yazılı döviz taşıması dikkati çekti.

    Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Uzunçarşı'yı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Gül'e burada künefe ikram edildi.

    Gül, daha sonra Habib-i Neccar Camisi'ni ziyaret etti. Abdullah Gül, cami ziyaretinin ardından Havra'ya geçti. Gül, burada devlet başkanlarının gelişini müjdelemek amacıyla üflenen bir enstrüman olan ''Şofar'' çalınarak karşılandı. Gül, burada yaptığı konuşmada, semavi dinlerinin hepsinin Hatay'da ibadethanelerinin bulunduğunu, bunun tarih boyunca hep böyle olduğunu, bugün de süregeldiğini söyledi.

    Havra'yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, Havra'dan önce Camiye gittiğini Havra'dan sonra da Kilise'ye gideceğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

    ''Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli vatandaşlarıdır. Burası hepimizin yurdudur, ülkesidir. Hep beraber buradayız. Hoşgörü, kardeşlik içerisinde...

    Herkesin dini inancı farklı olabilir ama karşılıklı saygı, sevgi ve dayanışma içerisinde ülkemizi daha iyi yapmak için uğraşıyoruz. Bugün Musevi vatandaşlarımızın bu ibadethanesini ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Buradan Musevi vatandaşlarıma da iyi günler, huzur, barış ve mutluluk diliyorum.''




    Gül: Her şey ülkeyi daha iyi yapmak için Yorumları