Prematüre bebek Benilay 99 günlük savaşı kazandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (15:56)   Son Mesaj: 11-03-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    11-03-2010

    Prematüre bebek Benilay 99 günlük savaşı kazandı

    Prematüre bebek Benilay 99 günlük savaşı kazandı


    Antalya'da özel bir hastanede 25 haftalıkken 800 gram olarak dünyaya gelen prematüre bebek Benilay, 99 günlük yoğun bakımın ardından hayata yeniden tutundu.

    Memorial Antalya Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, anne Şefika Dikmen'in gebeliğinin altıncı ayında yapılan muayenesi sonucu, bebeğin anne karnında strese girdiği anlaşıldı ve anneye, kendisi ve bebeğinin sağlığı için, bebeğin sezaryenle alınması gerektiği belirtildi. Ardından, prematüre olarak dünyaya gelen 800 gram ağırlığındaki Belinay bebeğin, zaman içindeki kayıpları ile vücut ağırlığı 600 grama kadar düştü. Belinay bebek 99 günlük yoğun bakım sürecinin ardından 2 kilo 10 gram olarak sağlıklı şekilde hastaneden taburcu edildi.
    Memorial Antalya Hastanesi Yenidoğan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, 800 gram olarak dünyaya gelen Belinay bebeğin, 99 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü belirterek, bebeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından 2 kilo 10 gram olarak taburcu edildiğini söyledi.

    Anne Şefika Dikmen de Belinay'ın doğumunun ardından onu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını ve çok büyük korku yaşadığı anlattı. Doğduğu andan itibaren onu hep uzaktan sevdiği belirten anne Dikmen, şunları söyledi:

    ''Yoğun bakımda kaldığı 99 günün her gününü, büyük bir korku ve endişe ile geçirdim. Sonunda bebeğimizin taburcu olacağı müjdesini aldığımızda dünyalar bizim oldu. Bebeğime sağlıklı bir şekilde kavuştuğum gün, hayatımın en mutlu günü oldu. Çünkü haftalar geçtikçe taburcu olacağımız günü hayal ediyordum. Doktorlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Yaşadığım sevinci kelimelerle anlatamam.''




    Prematüre bebek Benilay 99 günlük savaşı kazandı Yorumları