Dicle Üniversitesi'nde olaylı gösteri   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (15:58)   Son Mesaj: 11-03-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    11-03-2010

    Dicle Üniversitesi'nde olaylı gösteri

    Dicle Üniversitesi'nde olaylı gösteri


    Diyarbakır Dicle Üinversitesi'nde bir grup öğrenci polise çatıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

    Dicle üniversitesi Fen/Edebiyat fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci rektörlük tarafından üniversite kampüsüne örülen duvara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.
    Ellerinde tabutla üniversite kampüsüne giren öğrencilerin önünü önce özel güvenlikçiler daha sonra çevik kuvet ekibi kesti. Yürüyüş yapmak isteyen görencilere izin verilmemesi nedeniyle olaylar çıktı.

    Açıklamanın ardından polisin "Dağılın" uyarısına öğrenciler taş ve sopalarla cevap verdi. Polis dağılmayan öğrencilere müdahalede bulundu.

    Öğrenciler, güvenlikçiler ve polisler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından öğrenciler polise taşla saldırdı. Olaylarda çok sayıda araç hasar görürken, üniversiteye çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA araçları sevk edildi. Polise taşla saldıran kişiler Mimarlık Fakültesi'ne doğru kaçarken yaşanan kovalamaca sonrası TOMA aracı öğrencilere tazyikli suyla müdahele etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerin kelepçelenmesi dikkat çekerken, kimi öğrenciye çelik kimisine ise naylon kelepçe takılarak emniyete götürüldü






    Dicle Üniversitesi'nde olaylı gösteri Yorumları