BDP Genel Başkanı Demirtaş, Erbil'e gitti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (15:34)   Son Mesaj: 11-03-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    11-03-2010

    BDP Genel Başkanı Demirtaş, Erbil'e gitti

    BDP Genel Başkanı Demirtaş, Erbil'e gitti


    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir grup partiliyle Irak'ın Erbil kentine gitti. Ziyaretin BDP'nin Erbil'de temsilcilik açmak için gerçekleştiği ifade edildi.

    Irak'a gitmek üzere, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ile Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen Demirtaş, partisinin Silopi ilçe başkanlığını ziyaret etti.
    Burada gazetecilere açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, BDP'nin uzun süre önce Erbil'de temsilcilik açmayı kararlaştırdığını belirterek, ''Bir arkadaşımız birkaç aydır Erbil'de bununla ilgili çalışmalar yürütüyor. Bu konuda hazırlıkları yerinde görmek için Erbil'e gidiyoruz. En kısa zamanda oradaki temsilciliğimizi resmi olarak açacağız'' dedi.

    Kışanak, gazetecilerin, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararına ilişkin sorularını, ''Onunla ilgili değil, tamamen büromuzun açılışı için gidiyoruz'' diye yanıtladı.

    Demirtaş, Kışanak ve Bengi ile bazı partililer daha sonra, Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.




    BDP Genel Başkanı Demirtaş, Erbil'e gitti Yorumları