Albayrak'tan Basın Konseyi'ne tavır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-03-2010 (13:17)   Son Mesaj: 11-03-2010 (13:17)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    11-03-2010

    Albayrak'tan Basın Konseyi'ne tavır

    Albayrak'tan Basın Konseyi'ne tavır


    Nuh Albayrak, Oktay Ekşi görevden ayrılıncaya kadar toplantılara katılmayacak

    Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Oktay Ekşi'nin Basın Konseyi Başkanlığı görevinden ayrılmasını istedi. Albayrak, yeni bir yönetim teşekkül edinceye kadar Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantılarına katılmayacağını bildirdi.
    Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği'ne yazılı başvuru yaptı. Nuh Albayrak, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Sayın Oktay Ekşi'nin bir makalesinde kullandığı ifadelerin, Basın Konseyi'nin yıllardır savunduğu ilkeli yayıncılıkla bağdaşmadığı kanaatindeyim. Bu sebeple, Basın Konseyi'nin daha fazla yıpranmaması ve medyamızda etik anlayışın gelişmesi fonksiyonunu kaybetmemesi için sayın Ekşi Basın Konseyi Başkanlığı görevinden ayrılarak yeni bir yönetim teşekkül edinceye kadar Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantılarına katılmayacağımı, kurumumu temsilen başka bir görevli de tayin etmeyeceğimi saygı ile arz ederim."





    Albayrak'tan Basın Konseyi'ne tavır Yorumları