70'inde Müslüman oldu, Atatürk'ün adını aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-03-2010 (11:57)   Son Mesaj: 11-03-2010 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    11-03-2010

    70'inde Müslüman oldu, Atatürk'ün adını aldı

    70'inde Müslüman oldu, Atatürk'ün adını aldı


    Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde yaşayan Alman Volker Mertel (70), Müslüman olup, Atatürk'e duyduğu hayranlık nedeniyle de ''Kemal'' adını aldı. Kemal'in hayali kutsal topraklarda hacı olmak.

    Yaklaşık 12 yıldır tatil için Türkiye'ye gelen ve son 7 yıldır da Taşucu'nda Finlandiyalı eşi Arja Joutsenjärvi Mertel (57) ile yaşayan alman Volker Mertel, Silifke Müftülüğüne Müslüman olmak için başvuruda bulundu.
    Mertel, Silifke Müftülüğü'nde resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Merkez Alaaddin Camisi'nde imam eşliğinde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Cami imamı, Mertel'e bir de Almanca Kur'an-ı Kerim armağan etti.

    Alman Mertel, Müslüman olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl Katolik olarak yaşadığını, daha sonra bu inancını bırakıp Ataist olarak yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

    Yaklaşık 2 ay boyunca Almanca İslami kitaplar okuduktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Mertel, İslam dininin kendi fikirleriyle örtüştüğünü belirtti. Mertel, ilerde sağlığı elvermesi halinde kutsal topraklara giderek hacı olmayı da düşündüğünü söyledi.

    Mertel, Kemal ismini tercih etmesini de ''Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğim için önce Türk vatandaşı ardından da Müslüman olmayı tercih ettim. Atatürk'ün liderliğine ve bakış açılarına hayran kaldığım için adımı da Kemal olarak değiştirdim. Öyle bir liderin adını taşımaktan da son derece mutluyum'' şeklinde açıkladı.

    Mertel, eşinin de Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili gereken şartları yerine getireceğini sözlerine ekledi.




    70'inde Müslüman oldu, Atatürk'ün adını aldı Yorumları